Dell G3 17 3779, laptop gaming cu ecran IPS de 17.3 inci

Laptopul Dell G3 3779 face parte din seria de gaming G3, evident, însă față de multe altele are o imagine de 17.3 inci cu panel IPS. Se adresează pasionați de jocuri cu pretenții nu foarte mari sau poate care nu vor să încerce jocuri cu cerințe hardware mari. Dacă vă doriți un laptop ceva mai performant pentru un buget apropiat, atunci alegeți seria G5 cu ecran de 15 inci și un procesor i7. Dimensiunea ecranului nu afectează performanțele pentru că e vorba de aceeași rezoluție, însă prețul de achiziție nu poate fi același și trebuie să recunoaștem că un laptop mare e mai plăcut.

Laptopul arată foarte bine pe acel negru texturat și cu tastatura cu scris albastru care poate fi iluminată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Trebuie apreciat că se renunță la unitatea optică care ocupă spațiu inutil din laptop, mai bine s-ar pune pe mai toate laptopurile un sistem de răcire mai bun (cu două coolere) sau două tipuri de medii de stocare. Laptopul prezentat sus are un SSD de tip M.2 NVMe care reprezintă viitorul, iar spațiul de stocare pentru numeroasele fișiere e asigurat de un hard disc clasic. Cu siguranță, un laptop de 15 inci ocupă mai puțin spațiu într-un rucsac sau pe birou, însă poate fi o trecere prea ma, de aceea luați în calcul acel laptop de sus.

Păreri pro și contra

Designul e plăcut și combinația de negru cu albastru nu o veți vedea la orice model de pe piață. Performanțele sunt sigure cu componentele noi Coffee Lake deoarece sunt mai multe nuclee, în special dacă e vorba de Core i7. Se folosește de o memorie foarte bună, adică are o frecvență de 2666 MHz, iar eu l-aș upgrada la cel mult 16GB (în caz că are mai puțin). Construcția e una solidă cu tehnologie de răcire Dual Cooling Fans, dar nu e concepută pentru gaming cum am văzut la G5 sau alte serii mai scumpe.

Dell 3779 e recomandarea mea pentru acei utilizatori care nu se mulțumesc doar cu navigare web, vizionare de filme și aplicații office. Acesta poate rula orice program de editare video și e un plus pentru cei care călătoresc, însă nu e cel mai portabil laptop.

Te-ar mai putea interesa