Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Cât costă un hard disk extern şi de laptop?

În acest review, vă voi spune cât costă un hard disk de tip intern (simplu şi SSD), extern (portabil) şi de laptop (simplu şi SSD). Voi face o listă cu cele mai bune HDD-uri la cele mai bune preţuri de pe piaţă. SSD-urile sunt şi ele hard-uri numai că sunt de tip memorie şi sunt mult mai scunpe decât cele clasice deoarece sunt mai rapide, nu scot zgomot şi au timp de acces de 0,1 ms (unul clasic are 220 ms). Un SSD (Solid State Drive) poate să fie un hard disk de laptop deoarece are o dimensiune de 2,5 inci exact cât are şi cel de notebook.  Preţuri şi poze

HDD-uri Western Digital de până în 500 GB pentru laptop costă de la 100-230 lei

Pentru notebook

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Acestea sunt de tipul SATA 2 cu buffer de 16MB sau 32MB, la 5400 sau 7200 RPM.

Harduri de până în 2TB pentru calculator/PC care costă de la 100-400 lei

Acasă

SSD-uri Corsair pentru PC sau laptop de până în 250GB la preţ de la 400-900 lei

Cum arată un SSD

Viteza de transfer este mai mare decât cele clasice SATA2 şi s-au mai ieftinit în ultima perioadă. Există variante de 60, 80, 90, 120… de GB. Acestea sunt bune pentru că ajuntă sistemul de operare să pornească mai repede, la fel şi în cazul aplicaţiilor.

HDD-uri externe pentru PC, laptop sau PS3 Slim de până în 2TB la preţ de la 200-550 lei

Samsung de 1 TB sau 2 TB

Cele mai bune hard-uri externe vin de la Samsung, Seagate şi Western Digital, acum rămâne la alegerea fiecăruia care merită în funcţie de bugetul său, însă eu recomand un Seagate Expansion de 1TB, sau chiar un Western Digital sau un Samsung. Toate sunt bune şi performante, preţurile diferă în funcţie de culoare, dimensiune, buffer şi capacitate de stocare.

Concluzie

Sper că acum ştiţi cam cât costă un hard disk extern şi de laptop, şi câte feluri de har disk-uri există.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu