Benq GL2240

Un nou monitor cu un design atrăgător, performant şi ieftin e un monitor LED Benq GL2240 de 21.5 inci. Costă doar 489 lei, are în el cea mai nouă tehnologie şi vine ca o altenativă la G2222HDL care e tot de 21,5 inch și la GL2440HM care are 24.

Poze

Joc
Despachetat

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Diagonala acestui monitor cu LED de la Benq 21.5 e de 21,5 inch, ecranul e de tip LED cu un timp de răspuns de cinci milisecunde. Dimensiunea punctului este de 0,248 milimetri, iar rezoluţia optimă e 1920 x 1080 pixeli deci e un monitor 1080p (Full HD). Este wide (lat) cu un aspect al imaginii de 16 pe 9, cu un contrast tipic de o mie la unu şi luminozitate de 250 candele la metru pătrat. Contrastul dinamic este de 12 milioane la 1, iar ecranul reproduce 16,7 milioane de culori.
Din păcate nu are tuner TV, HDMI sau boxe, dar are VGA şi DVI. Deci se adresează posesorilor de calculatore şi nu posesorilor de console hardware sau media playere performante.

Plusuri şi minusuri

Din păcate nu are HDMI şi asta deranjează destul de mult pe cel care are o consolă de jocuri, dar nu e chiar aşa de mare „baiul”. În schimb este ieftin, are un design modern, iar tehnologia din el face toţi banii.

La plusuri aş adăuga faptul că afişează filmele în format 1080p, adică Full HD şi că are DVI. Cel ma imult la acest monitor îmi place că e LED deoarece este o diferenţă d ela cer la pământ între monitoare LCD şi LCD LED (cum este acesta).

Alternative

O altenativă de la acelaşi producător ar fi un Benq G2222HDL care are tot 21,5 ţoli, dar diferă aspectul şi puţin preţul.

Preţ

Preţul este undeva la 519 lei şi zic că nu e mult deoarece arată bine şi imaginile afişate sunt foarte clare.

Concluzie

Dacă alegi un monitor cu LEDuri Benq GL2240 cu diagonală de 21.5 atunci alegi un monitor ieftin, dar bun deoarece are LED, DVI şi afişează filme Full HD (Blu-ray). Jos am pus un clip cu despachetarea acestui gadget pentru a vă putea face o opinie despre cum arată acesta:

Te-ar mai putea interesa