Asus ZenBook UX530UQ-FY003T, laptop pe gri metalizat

Laptopul Asus ZenBook UX530UQ-FY003T face parte din cea mai recentă serie care oferă variante pe diverse culori – gri metalizat, roz metalizat și albastru. Indiferent pentru care optați, performanțele sunt pe măsura prețului doar că nu sunt concepute pentru jocuri chiar dacă le pot rula la detalii minime spre medii. Noile laptopuri premium oferă un ecran care ajunge aproape până în margini (raport ecran/carcasă de 81%). Personal, un astfel de model arată mai elegant și se mișcă mai bine decât un Macbook.

Noua serie arată foarte bine chiar și pe albastru după cum e prezentat un model similar în poza de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ceva mai scump e un model cu Intel Core i7, dar pentru navigare web, aplicații office și redare media chiar nu e nevoie de mai mult. Intel Core i5-7200U se mișcă decent pentru uz office și poate chiar în multe aplicații profesionale. O placă video dedicată ca GeForce 940MX e un plus pentru orice laptop. Chiar dacă nu e cea mai avansată variantă (nu face parte din seria GTX), e una cu consum redus și performanțe satisfăcătoare.

Cu acesta puteți spune adio cablului LAN, deoarece viteza de transfer e foarte bună pe wireless.

Păreri pro și contra

Un gadget atât de portabil și elegant nu poate fi prea accesibil, că doar e un ultrabook de 1.6 kg. Ecranul e foarte detaliat dar aceasta depinde și de conținutul ales, iar finisajul mat e plăcut dar și util. Un ecran lucios vă poate orbi când lumina din jur e prea puternică. Are toate tipuri de porturi USB și chiar cel de tip C pentru a putea conecta orice periferic. Tastatura iluminată e o dotare standard la ultrabookurile Zenbook și o să ajungă și pe laptopuri mai accesibile, dar depinde de serie (S510 e un exemplu foarte bun).

Asus ZenBook UX530UQ-FY003T vă poate depăși bugetul, doar că nu sunt multe ca și acesta iar un SSD M.2 atât de mare chiar nu trebuie neglijat. Sistemul de operare se mișcă decent cu acest tip de mediu de stocare, dar e loc de mai bine.

Lasă un comentariu