Asus X75VD-TY001D

Acest laptop Asus X75VD-TY001D e unul accesibil comparativ cu cele din seria K75, deoarece nu placă video pe 128 de biți din seria GT 600M, ci una pe 64 de biți. De aceea, are și un preț atractiv, iar tastatura e una înghesuită și nu una de tip chiclet. Deci la partea de design nu veți găsi modificări majore față de predecesorii, însă touchpadul vine cu butoane integrate. Am observat că are doar 3 kilograme, greutate care se situează sub medie. Dar tot nu e un model portabil ci mai degrabă poate fi considerat ca un înlocuitor pentru vechiul desktop. E ideal pentru cei care proiectează, vizionează filme sau se joacă din când în jocuri. X75VD-TY001D are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Laptopul
Logo-uri

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop face parte din ultima serie – Core i5-3210M de 2.5 GHz. E suficient de c bun având în vedere că nu e un laptop de gaming. Ecranul LCD LED de 17 inci are o rezoluție decentă pentru vizionarea de filme 720p dar și editare video sau foto. Capacitatea de memorie RAM e de 4 GB dar poate fi extinsă fără probleme. După cum bine știți laptopurile de 17 inci de la Asus suportă două harduri, de aceea puteți instala încă unul pe lângă cel din fabrică.

Are și o placă video Intel care va oferi autonomia dorită atunci când călătoriți sau navigați pe web. Are toate dotările standard și nu vine cu dotări speciale. Dacă doriți să vă extindeți spațiul de stocare, puteți opta pentru un HDD extern cu USB 3.0, deoarece laptopul vine cu acest tip de port. Autonomia bateriei e unde la 3-4 ore că doar e de 6 celule iar când vă jucați acesta o să scadă cu circa o oră. Având în vedere că are Free DOS, o soluție foarte bună e Windows 7 versiunea 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: destul de ieftin pentru un laptop asa mare și cu i5, îmi place noul touchpad deoarece e mai simplu, nu vine cu Windows (îl recomand pe Ultimate 64 de biți), configurație nouă dar nu același lucru pot spune și despre placa NVIDIA.

Minusuri: GT 610M nu e cea mai bună soluție pentru gameri, GT 620M era ideală.

Concluzie

Acest Asus X75VD-TY001D e un gadget ideal pentru vizionat filme și pentru a reda muzică, dar la capitolul gaming nu excelează datorită plăcii video. Poate rula orice joc însă nu-l veți putea juca la detalii așa mari.

Lasă un comentariu