Asus X75VB-TY038D, laptop multimedia de 17 inci

Asus X75VB-TY038D e o alegere bună pentru cei ce vor performanțe grafice ridicate în acest buget și un ecran mai mare. Laptopurile de 17 inci nu sunt foarte populare deoarece nu sunt chiar așa de portabile ca și cele de 13 și 15 inci. Pentru acasă, cele de 17 inci sunt perfecte deoarece imaginea e HD+. Designul e reușit dar nu e cel mai elegant de pe piață. Bineînțeles, nu e vorba de un laptop al seriei N (multimedia premium), dar în acest preț nu puteți avea așteptări mari. Pe gri ar fi arătat destul de bine laptopul, dar și negrul e destul de plăcut, fiind clasic.

Există alternative dar sunt puține, deoarece nu toți producătorii mai oferă modele de 17 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Logo-uri
Logo-uri

Procesorul de tip Core i5-3230M e o alegere bună pentru cei cu pretenții și e nevoie de el deoarece ecranul e HD+. Toate ecranele de laptopuri cu diagonală de 17 inci au o astfel de rezoluție, excepție fac cele premium. Ceva mai mari sunt laptopurile de 18 inci, însă acele sunt foarte rare și unele sunt oferite chiar de acest brand.

Memoria ARM și spațiul de stocare sunt suficiente. Pentru cei care vor mai mult spațiu de stocare, un hard disk extern poate fi o extensie și e bine să optați pentru un Windows pe 64 de biți deoarece are 4GB RAM. Placa video dedicată GT 740M e mult mai bună decât cea integrată.

Ca și dotări are următoarele: DVD, USB 3.0, WiFi, difuzoare stereo, baterie de 6 celule etc. Nu le voi enumera pe toate deoarece poate le și știți. Greutatea sa e ceva mai mare decât cea a laptopurilor obișnuite (15 inci). Are doar Free DOS, iar eu aș alege Windows 8.1 sau 7, depinde pe care există drivere. Spun asta deoarece pentru modelele noi producătorul nu mai oferă drivere pentru versiuni mai vechi de Windows.

Plusuri: autonomie de peste 3 ore în mod office, preț atractiv (pentru că are FreeDOS), HDMI, USB 3.0, fiabil etc.
Minusuri: nu are bluetooth.

Asus X75VB-TY038D e un model ieftin pentru că face parte din seria X, iar unele caracteristici pot fi observate chiar și din numele său (diagonală și generație). Sunt nerăbdător să văd viitoarea generație, care mai mult ca sigur va arăta diferit. Jos e un clip care vă poate ajuta să vă faceți o idee despre el chiar dacă e vorba de un X75 diferit (specificațiile sale nu influențează în nici un fel aspectul exterior).

Te-ar mai putea interesa