Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus X750JB-TY002D, laptop multimedia

Asus X750JB-TY002D este un laptop cu ecran de 17 inci și după cum bine știți nu se prea mai fabrică deoarece majoritatea producătorilor preferă cele cu ecrane de 15 inci. Motivul principal e portabilitatea. De aceea mulți renunță la vechile desktopuri în favoarea unui laptop dar performanțele nu sunt aceleași în același buget. Dar cine are nevoie de un procesor mai bun ca un Core i7, 1TB stocare și 8GB RAM? E configurația perfectă pentru uz casnic, dar placa video e una pe 128 de biți – GT 740M.

Arată precum un laptop din seria N doar că construcția e diferă, detaliile sunt și ele diferite, nu avem un subwoofer extern, tastatura nu e iluminată și are decât WiFi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Laptopul

Laptopul

Procesorul nu e unul cu consum redus ci e un Core i7-4700HQ Haswell cu Intel HD 4600 ca placă video. Nu e cea mai grozavă când vine vorba de performanțe grafice, de aceea are mai una de la NVIDIA. Este vorba de GT 740M cu 2GB memorie și BUS de 128 biți. Pot spune că poate reda multe jocuri la detalii medii fără probleme și nu e nevoie să setați o rezoluție prea mare deoarece ecranul e decât HD+.

Toate ecranele de 17.3 inci au o rezoluție HD+, doar cele ale laptopurilor mai scumpe au rezoluție FullHD (există și Retina, dar acelea sunt rare). Cu 8GB memorie RAM și un hard de 1TB nu vă veți gândi la viitoare upgrade-uri. Dotările acestui laptop sunt multe iar câteva dintre ele sunt cele standard. Dotările care mi se par mai deosebite sunt: camera web HD, tehnologia audio SonicMaster, porturile USB 3.0, bateria de 4 celule și portul HDMI.

Chiar dacă aparent bateria de 4 celule nu ar oferi cea mai bună autonomie, e vorba de o configurație bună cu Intel Haswell (au un consum mai redus față de seria precedentă). E destul de ușor pentru un laptop de 17 inci – 2.8 kg.

Plusuri: e ușor, arată bine pentru cât costă, ieftin pentru ce oferă, fiabil, 4 USB-uri etc.
Minusuri: autonomia în jocuri e destul de mică,

Asus X750JB-TY002D e o alegere bună dar e nevoie să instalați un sistem de operare deoarece are doar Free DOS. Cea mai bună alegere e Windows 7 și îl recomand pe toate laptopurile. Am pus și un clip pentru a vă face o idee, chiar dacă acela are o altfel de configurație.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu