Asus X550LA-XX026D, laptop cu i7 Haswell

Seria X550LA se adresează celora care vor un laptop special la un preț mic, iar modelul X550LA-XX026D ar fi o recomandare din partea mea. Eu l-aș recomanda chiar și unei persoane în caăutarea unui laptop business deoarece vine cu majoritatea dotărilor necesare unui om de afaceri, iar designul e simplu. Poate fi utilizat și pe post de laptop home deoarece are compoenntele necesare redării fără sacadare a filmelor Blu-ray și poate fi utilizat chia și în jocuri mai simple cum sunt cele browser based.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». poate te întrebi de ce e așa de ieftin din moment ce vine cu procesor i7 din generația a patra. Asta e așa deoarece nu are grafică cu memorie dedicată, iar Windows-ul nu e prezent. Să nu mă înțelegeți greșit deoarece jocurile merg pe acest model, iar Windows-ul se instalează repede și fără bătăi de cap. Dacă vreți să aveți parte de cea mai bună experiență atunci vă recomand să instalați 7 SP1 pe 64 bit deoarece 8 e mai mut pentru tablete și laptopuri cu ecran touch.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de specificații acest model stă foarte bine având un ecran de 15.6 inci cu rezoluție HD, iar ecranul e unul glare ceea ce însemană că o să aibă niște culori foarte bune. Prezența unui ecran glare mă gândesc că nu e pe placul unui om de afaceri, dar totuși e un laptop ieftin din categoria multimedia despre care ziceam că ar putea fi pe placul unui business man.

Pro achiziția acestui model ar fi aspectul plăcut, componentele de ultimă generație (procesor i7 Haswell model i7 4500U, 4GB memorie RAM) și o portabilitate bună (grație procesorului cu voltaj mic, a bateriei care ține ulti și a greutății de undeva la 2.3 kile). Contra achziției ar putea fi lipsa plăcii graice cu memorie dedicată, dar dacă nu vă pasionează jocurile atunci nu aveți nevoie de așa ceva. Un alt lucru care pot spune că nu-mi palce e lipsa unui SSD sau SSHD.

În rest pot spune că e un laptop care-și merită banii, iar dacă vă faceți griji că nu vine cu Windows atunci trebuie știut că sistemul de operare nu costă prea mult și că se poate instala în undeva la 10-15 minute, air driverele se instalează și ele rapid. Dacă vreți să vedeți mai bine cum arată atunci vă recomand preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa