Asus X54HR-SX349D

Laptopul Asus X54HR-SX349D e un model multimedia accesibil deoarece face parte dintr-o serie tare interesantă. Spun asta deoarece oferă performanțe decente la un preț atractiv. Nu e o serie care să ofere un design prea atractiv dar nu prea contează dacă vă interesează performanța. Deasemenea, această serie oferă port USB 3.0 care e mai rapid decât 2.0 și e ideal dacă folosiți medii de stocare externe cu acel tip de interfață. Sunt multe model X54 iar în funcție de terminația codului, puteți să vă dați seama care ar fi configurația (cele office au C la final). Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar datorită faptului că e așa de mic vă recomand un router Asus RT-N10LX și un maus Logitech M235.

Poze

Dacă aveți alte preferințe (culoare, configurație mai nouă și design mai bun), puteți alege o serie mai nouă – X55. Acea serie aduce și o baterie de 6 celule care oferă o autonomie puțin mai mare.

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Ecranul de 15.6 inci e același model lucios cu rezoluție de 1366 cu 768 pixeli, deci e numai bun pentru vizionat filme. Procesorul Core i3 nu e chiar nou deoarece face parte din generația a 2-a numită Sandy Bridge. Pe partea de memorie are 4GB RAM și un hard de 1 TB. Chiar dacă memoria RAM nu poate fi mărită la mai mult de 4GB, e suficientă pentru un gamer cu pretenții mici.

Placa video integrată Intel nu e cea mai bună alegere pentru a juca diverse jocuri. De aceea placa AMD Radeon HD 7470M e numai bună pentru jocuri 3D sau aplicații de proiectare. Dacă nu vă interesează jocurile ci doar filmele, atunci un model cu Intel HD Graphics e suficient. Dotările sale le veți găsi și la alte laptopuri de la acest producător de aceea voi enumera doar cele mai importante: HDMI, cameră web, USBuri 2.0/3.0, HDMI, LAN și WLAN. Bateria de 4 celule nu e chiar mică deoarece oferă cam 3 ore și ceva de funcționare în mod economic. Prețul atractiv se datorează și lipsei sistemului de operare, de aceea vă pot recomand Windows 7 sau 8 pe 64 de biți.

Jos am pus un clip cu performanțele plăcii video într-un joc mai nou:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are USB de înaltă viteză, spațiu de stocare mare, preț atractiv având în vedre că oferă i3, placă video AMD și memorie RAM decentă.

Minusuri: baterie de 4 celule.

Concluzie

Acest Asus X54HR-SX349D poate fi o alegere bună pentru cei care-și doresc un înlocuitor bun pentru actualul desktop. Având în vedere cât costă, e o alegere foarte bună și nu cred că există vreun producător care să ofere astfel de componente hardware. Jos am pus o prezentare a unui astfel de laptop:

Te-ar mai putea interesa