Asus X54H-SX168D

Dacă ești în căutarea uni laptop până în 1900 lei atunci laptopul Asus X54H-SX168D ar fi una dintre cele mai bune variante deoarece vine cu componente noi, o autonomie mare (ca a lui X54H-SX086D) și preț accesibil. Vine cu procesor i3 model 2310M care e un Sandy Bridge dotat cu noile plăci video Intel HD 3000 care sunt mai performante decât seria precedentă. Procesorul are două nuclee reale și două virtuale, iar cipul grafic integrat e capabil de a reda filme HD – 720p.

Nu e nevoie să instalați memorie suplimentară deoarece vine cu 4 giga RAM și hard de 500 de giga. Astfel stă foarte bine la capitolul memorie RAM și capacitate de stocare.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Acest preț depinde de promoțiile magazinelor și la data când citiți acest articol prețul s-ar puta să fi scăzut sau crescut. Dar, în opinia mea e un preț excelent și notebook-ul are un foarte bun raport dintre calitate și preț.

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

Datorită plăcii video integrate de ultimă generație, pe acest notebook X54H-SX168D vă puteți juca jocuri destul de noi, dar nu la detalii maxime. Laptopul e unul office, dar multe jocuri sunt… jucabile.

Ecranul e de 15,6 inci și vinde cu o rezoluție nativă de 1366 pe 768 pixeli care e perfectă pentru filmele HD. Placa video e capabilă de a reda conținut 1080p, dar nu știu dacă e tocmai de recomandat și util din moment ce ecranul e HD. (Puteți conecta un monitor prin portul HDMI sau VGA pentru a vedea un film la o dimensiune mai mare.)

Asus X54H-SX168D stă bine la partea de autonomie datorită bateriei de 4 celule, iar autonomia e undeva peste 3 ore. Normal că poate fi obținută o autonomie mult mai mare cu setările la minim.

Păreri pro şi contra

Pro: greutate mică, are tastatură numerică, performanțele sunt peste medie și arată bine. Alt plus e faptul că realizat de un brand foarte cunoscut și apreciat.
Contra: e negru (mie îmi plăcea pe gri). Era interesant dacă erau și alte culori. Știu că Asus face laptopuri în mai multe culori dar nu știu de ce nu sunt comercializate și în România

Concluzie

Dacă ești în căutarea unui laptop nou, ieftin și performant în același timp atunci acest model ar fi recomandarea mea, iar alături găsești un preview video pentru a-ți face o părere despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa