Asus X542UR-DM399, laptop ieftin cu i7-8550U și 930MX

Cel mai performant model al seriei X542 pare să fie acest Asus X542UR-DM399 deoarece are un procesor Intel din noua generație și o placă video decentă. Discutăm de un laptop office cu performanțe destul de mari, în sensul că poate edita video sau chiar rula niște jocuri 3D. Depinde și ce joc preferați, deoarece unele jocuri se folosesc mai mult de procesor. Nu cred că-l vreți doar pentru un singur task că doar o mulțime de dotări care le găsiți și pe PC-uri.

Din poza de jos se vede că e o variantă pe gri mat, dar pot fi și altele pe maro. Oricum, cred că-l alegeți în funcție de ce are la interior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sunt destul de avansate și pot fi folosite cam pentru orice, iar procesorul e foarte important indiferent ce faceți. Acest i7-8550U se poate compara cu un model conceput pentru gaming deoarece are 4 nuclee, doar că acesta are un consum redus de energie (e de tip U).

Chiar dacă ecranul pare a fi cel clasic, are o rezoluție 1080p și un contrast generos. Nu prea mai merită să optați pentru un laptop HD, cât timp mai toate modelele noi sunt FullHD. Ideea e că veți beneficia de ceva mai multe detalii care sunt vizibile atunci când rulați un conținut corespunzător.

Păreri pro și contra

Acesta stă foarte bine la partea de conectivitate pentru că are cele mai populare porturi, dar să nu uităm de tehnologiile wireless. Doar după cum se numește, vă puteți da seama ce software are preinstalat și trebuie să recunosc că Windows 10 e singura opțiune. E dotat cu o placă de rețea foarte bună dar cu un router wireless performant puteți spune adio cablului LAN deoarece are WiFi ac.

Asus X542UR-DM399 nu e cele mai portabil laptop, dar și așa poate va fi folosit pe birou conectat la o priză. Sunt destule de multe poze și prezentări video cu această serie deoarece e disponibilă de ceva timp. Pentru jocuri trebuie să țineți cont de placa video pentru anumite titluri au nevoie de modele GTX.

Te-ar mai putea interesa