Asus X542UR-DM056, laptop cu GeForce 930MX

Laptopul Asus X542UR-DM056 face parte dintr-o serie destul de nouă – X542, iar aceasta prezintă un design similar cu ce am văzut la seria precedentă doar că are o greutate diferită. Acest aspect nu are mare importanță atunci când îl folosiți doar pe birou. Configurația acestui model e una performantă deoarece are componente de ultimă generație și care nu consumă foarte multe resurse, deci autonomia poate fi destul de generoasă. Poate că placa video GeForce 930MX nu e una atât de populară, însă performanțele sunt aceleași ca și cele oferite de modelul 940MX.

Poate fi un bun model de tip multimedia care e pe argintiu, dar pot fi și pe auriu (cum e cel de jos). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu trebuie neglijat faptul că are ecran FullHD, adică rezoluția sa e de 1920 cu 1080 pixeli. Sunt destul de puține laptopuri FullHD, dar anul viitor vom vedea ceva mai multe modele ca și acesta, că doar ecranele 4K sunt tot mai populare.

E dotat cu un procesor destul de popular și care e destul de performant – i7-7500U de 2.7 GHz. Doar variantele special concepute pentru gaming sau cele Kaby Lake R (Refresh) sunt ceva mai performante, dar și prețul e mult mai piperat. Laptopul se descurcă decent în orice situație, dar au aș mai instala încă o plăcuță de 4GB pe lângă cea deja instalată. Nu are un hard disc oarecare ci unul cu capacitate foarte mare – 1TB. Puteți pune diverse fișiere media (filme, seriale, muzică, jocuri, poze etc.), doar că acestea sunt online și le puteți descărca oricând.

Păreri pro și contra

Laptopul se mișcă excelent dacă-l folosiți doar pentru aplicații, navigare și alte taskuri zilnice banale. Laptopul poate fi upgradat până în anumite limite, ceea ce e foarte bine când vreți să încercați un joc sau doriți un multitasking mai bun.

Asus X542UR-DM056 e un gadget care poate di folosit de oricine, chiar și cei pasionați de jocuri. Sunt destul de multe prezentări și poze cu varianta aurie, motiv pentru care și prezentarea e cu o variantă pe auriu, de aceea nici nu sunt alte diferențe.

Te-ar mai putea interesa