Asus X542UR-DM055T, laptop cu Windows 10

Laptopul Asus X542UR-DM055T e unul dintre cele mai bune soluții office/multimedia care oferă și sistem de operare preinstalat. Acesta face parte dintr-o serie populară care merită încercată deoarece oferă componente noi și performante pentru acel buget. Mă refer la Intel Core i5 Kaby Lake, GeForce 930MX și pentru stocare are un hard disc de 1TB. Dacă vreți să-i măriți puțin performanțele, puteți pune încă 4GB sau 8GB de RAM, iar hardul poate fi înlocuit cu altceva (un SSD, de exemplu).

Laptopul de jos are un finisaj diferit față de majoritatea variantelor disponibile – gri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt destul de avansate și au un consum redus de energie, pentru a vă bucura de o autonomie mai mare. Doar laptopurile de gaming au componente ceva mai diferite, dar tot nu sunt ca și cele de pe platformele desktop. Un laptop ca acesta poate fi folosit de orice utilizator pentru că are capabilități grafice decente.

Tot mai multe laptopuri oferă un ecran FullHD indiferent de diagonală și panoul diferită în funcție de serie sau buget. IPS-urile sunt destul de apreciate dar există și alternative la acestea care oferă specificații similare.

Se poate conecta orice la acest laptop deoarece discutăm de un gadget care poate înlocui un desktop PC. Multe laptopuri nu mai au unitate DVD deoarece nu prea e utilă și ocupă spațiu inutil. Construcția laptopului e mai subțire fără ea și se poate vedea din lateral.

Păreri pro și contra

Chiar dacă culoarea e diferită, seamănă destul de mult cu alte laptopuri doar că acesta oferă hardware mai nou, USB tip C, WiFi ac, placă de rețea Gigabit, o placă video interesantă și altele. E foarte important ca un laptop să aibă software licențiat și aici mă refer la Windows 10. Nu aș instala altă versiune deoarece doar aceasta oferă drivere compatibile.

Asus X542UR-DM055T e un gadget portabil dar cred că se putea lucra mai mult la portabilitate, adică să-l facă sub 2 kg. Dacă va fi folosit doar pe biru și nu veți călători prea mult cu el, nu cred că vă va deranja greutatea sa.

Te-ar mai putea interesa