Asus X542UR-DM006, laptop cu i7 și ecran FHD

Asus X542UR-DM006 e un laptop de generație nouă pentru cei interesați să vizioneze filme 1080p sau să joace diverse jocuri nu prea complexe. Este un dispozitiv integrat în categoria multimedia, iar portabilitatea sa e una ok întrucât vorbim despre o baterie care ține undeva la 3-4 ore și o greutate de 2,3 kilograme.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un dispozitiv care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Din poza de alături se poate observa că acest model e unul nu numai avansat tehnologic, ci și aspectiv. A avansat foarte mult față de vechile serii X54…


Avantaje

Modelul Asus X542UR-DM006 e unul cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluție e FHD, iar stratul mat (anti-glare) ajută ca lumina să nu se reflecte. De asemenea are panou TN care asigură un timp de răspuns mic.
Memoria RAM a dispozitivului e una ok de 8 giga tip DDR4, iar hardul e unul încăpător de 1TB.
Dacă sunteți pasionați de jocuri atunci placa grafică 930MX de 2GB o să vă ajute în acest sens, dar trebuie știut că nu e la fel de bună precum o GTX.
Poate fi utilizat și în scopuri business deoarece are o mulțime de porturi utile printre care aș aminti HDMI, USB 3.0, USB tip C și altele. O conexiune utilă e wireless ac, iar pentru descărcări la viteze mari pe fir recomand să utilizați placa de rețea 10/100/1000.

Dezavantaje

Din păcate nu are preinstalat Windows 10, ci doar o distribuție de Linux.
Un alt lucru care nu-mi place e că nu are SSD, dar poate fi instalat în locu HDD-ului ori DVD-ului cu ajutorul unui caddy compatibil.

Concluzii

Pentru cei interesați de un notebook apărut pe piață de curând și care să aibă componente noi recomand acest X542UR.
E o plăcere să te uiți la filme pe un ecran cu rezoluție Full HD. Iar, mai mutle detalii vizuale legate de acest notebook PC puteți vedea din filmarea alăturată.

Despre brandul Asus trebuie spus că e unul asiatic care se află în topul clienților români deoarece fac produse foarte fiabile și performante.

Te-ar mai putea interesa