Asus X542UA-DM523, model nou de laptop cu i5 Kaby Lake R

Anul 2018 vine cu o multitudine de laptopuri care sunt echipate cu procesoare Kaby Lake R, iar un astfel de laptop ar fi Asus X542UA-DM523. Procesorul care echipează acest model e un i5-8250U, iar ca cip grafic are un Intel UHD 620 (e suficient de puternic pentru a rula filme 4k).
Un astfel de dispozitiv se adresează persoanelor interesate de un model care să fie bun la sarcini office.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul care are cele mai noi componente. Acestea sunt nu doar performante, ci au și un consum energetic redus.
Din imaginea de alături se poate vedea că acest model e unul cu aspect clasic Asus, mai exact toate modelele din seria X542 arată la fel.

Pro

Principalul motiv pentru care cineva ar lua un laptop Asus X542UA-DM523 ar fi procesorul să i5 quad core care este extrem de performant și economic. Se obține o autonomie a bateriei de circa 4 ore. Procesorul i5-8250U este unul cu performanțe echivalente unui model de pe desktop.
Ecranul e unul de 15.6 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli și cu un panel de calitate superioară care oferă niște unghiuri de vizualizare decente.
Rapiditatea nu e dată numai de procesor, ci și de faptul că e dotat cu SSD de 256 de giga. Aceasta e o capacitate mai mult decât suficientă pentru orice. Iar, dacă vreți mai mult spațiu de stocare atunci vă puteți pune un hard extern ori să folosești cloud storage.

Contra

Ecranul nu e unul cu panel IPS. Un astfel de panou ar fi fost util pentru a avea unghiuri de vizualizare perfecte.
Nu vine cu Windows 10. Însă, se poate instala de pe un stick USB ori de pe DVD.

Concluzii

Modelul acesta e pentru cei care apreciază calitatea și care vor un laptop fiabil. Laptopurile Asus sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor peste medie, iar utilizarea e foarte facilă grație tastaturii chiclet și componentelor bune.

Te-ar mai putea interesa