Asus X542UA-DM521, laptop office cu Kaby Lake R(efresh)

ASUS X542UA-DM521 e un laptop care ar putea fi inclus în categoria office întrucât nu vine cu placă video dedicată. Componentele sale sunt unele de top deoarece vorbim despre un procesor i5 Kaby Lake R, ecran Full HD și hard rapid.
Un laptop precum acesta e bun pentru acasă, dar și la o firmă deoarece cu el se poate face orice.


Pro

Notebook-ul PC Asus X542UA-DM521 e dotat cu un procesor quad core model i5-8250U. E unul dintre cele mai performante procesoare de pe piață și este echivalentul unui i5 de pe desktop. Când vă luați un calculator e bine ca procesorul acestuia să fie cât mai performant pentru că aceasta e cea mai importantă piesă dintr-un dispozitiv.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar stratul anti-glare face ca lumina să nu se reflecte. Acest lucru e foarte bun în mediile business pentru că ochii nu vor obosii așa de repede.
La capitolul memorie vine cu 4GB memorie RAM tip DDR4, iar hardul din dotare e unul de 1TB cu 5400 rotații. Se descurcă bine la acest capitol, iar în opinia mea nu e nevoie de mai mulți RAMi.
Portabilitatea acestui dispozitiv e una foarte bună pentru că are o greutate de 2,3 kilograme, iar bateria e una care ține vreo 4-5 ore în funcție de ce faceți pe el.

Contra

Sistemul de operare e unul de bază, adică Endless OS. Acesta e instalat pentru ca dvs. să vedeți că laptopul funcționează. Recomandarea mea e să instalați Windows 10 de pe un stick USB.
Putea avea SSD, iar dacă vreți să-l faceți mai rapid atunci aceasta e cea mai bună variantă. O astfel de componentă nu costă deloc mult și va face laptopul mai rapid decât dacă ar fi avut mai mulți RAMi.

Concluzii

Modelul de față se adresează celor interesați de un PC portabil cu procesor puternic care să fie optim pentru filme HD, Full HD și navigat pe net.
Conectarea la net a dispozitivului poate fi făcută cu sau fără fir prin LAN Gigabit sau wireless ac.

Te-ar mai putea interesa