Asus X542UA-DM370, laptop office cu Core i5-8250U

Laptopul Asus X542UA-DM370 e echipat cu un procesor modern care e mult peste predecesorul și se vede după caracteristicile sale tehnice că are 2 nuclee adiționale. Sunt configurații office cum e e cea de jos și mai sunt cele multimedia care au placă video dedicată. Laptopurile multimedia sunt mai scumpe pentru că au acea componentă în plus dar nu are sens dacă nu aveți de gând să rulați jocuri sau alt tip de conținut 3D. Autonomia e mai bună la cel de jos pentru că nu are un hardware care consumă multă energie.

Nu cred că felul cum arată e un criteriu de alegere a unui laptop, ci mai degrabă ce oferă în acel buget. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ideea e că acest nou procesor i5-8250U nu e chiar accesibil și e mult peste componentele care au fost prezente anul trecut pe piață. Slotul liber de memorie poate fi ocupat de încă o plăcuță cu 8GB, dar sunt foarte puțin programe care ar folosi atâta memorie. Poate că vreți să conectați un monitor la acesta și să lucrați pe două ecrane.

Cele mai rapide porturi sunt cele de tip USB 3.0 și recomand folosirea unui mediu de stocare portabil ca acesta. Se poate instala Windows 10 de pe acesta dacă copiați sistemul pe el și bootați de pe el, instalarea va dura puțin.

Păreri pro și contra

E vorba de o serie ieftină dar cu un hardware ceva mai avansat și nu orice brand îl oferă la un așa preț. Dispuneți de un ecran nou cu imagine mai detaliată pentru a putea viziona conținut 1080p, dar și scrisul e mult mai clar. Placa de rețea e foarte bună și importantă dacă aveți un abonament scump la internet ori poate alegeți varianta fără fir (routerul wireless trebuie să fie unul Dual Band).

Asus X542UA-DM370 poate fi următoarea alegere dacă vreți un laptop rapid care chiar arată bine și nu costă mult. Laptopul se mișcă bine și dacă vreți să puneți un SSD pe el, atunci eu aș folosi hard discul intern cu un rack.

Te-ar mai putea interesa