Asus X542BP-DM015, laptop cu AMD Dual Core A9-9420

Laptopul Asus X542BP-DM015 e echipat cu un procesor ceva mai diferit adică nu e prezent pe foarte multe modele și performanțele sale sunt similare cu cele ale laptopurilor cu Intel Pentium. În plus față un model office, vi se oferă și o placă video cu memorie dedicată de 2GB. Pot spune că nu are nevoie de viitoare upgrade-uri deoarece veți beneficia de mult spațiu de stocare și de suficientă memorie la o frecvență decentă.

Din poza de jos se vede că arată ca multe alte laptopuri din aceeași serie doar că acesta are o configurație mai diferită. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest A9-9420 e un procesor cu 2 nuclee nu foarte popular dar care ar trebuie să-l luați în considerare dacă nu vreți ceva foarte scump. Chiar și acesta are o placă video integrată dar pentru conținut video, aveți placa video AMD Radeon R5 M420. Denumirile sunt destul de apropiate de cele ale componentelor pentru desktopuri, doar că acestea au un consum mult mai redus de energie (pentru a rula fără probleme cu o baterie). Performanțele se mențin constante dacă îl folosiți conectat la priză și nu văd de ce ați folosi bateria acasă. Mai bine o păstrați pentru momentele când rămâneți fără curent sau când plecați undeva.

Bineînțeles, alături de acesta e necesar un mouse wireless și un router pentru a nu mai folosi cablul de rețea care e destul de mare și poate deveni deranjant.

Păreri pro și contra

Laptopurile sunt accesibile și de multe ori un desktop nu mai e atât de atractiv, poate doar că nici nu vă gândiți să mai investiți foarte mult. poate rula multe aplicații și jocuri la detalii mici, iar un laptop construit pentru sarcini mai grele cum sunt jocurile recent lansate, costă mult mai mult. Arată foarte bine pe gri cu negru deoarece scoate bine în evidență tastatura și ecranul.

Asus X542BP-DM015 e un laptop nou chiar dacă nu are cel mai nou procesor AMD, iar o alternativă e una cu Ryzen care are tehnologie de fabricație de 14 nm.

Te-ar mai putea interesa