Asus X541UV-DM1578, laptop fără unitate optică DVD

Acest Asus X541UV-DM1578 poate fi o alegere inspirată deoarece noul Core i3 e mult mai performant, dar nu se apropie de performanțele unui Core i5. Poate fi inclus în categoria laptopurilor multimedia deoarece e prezentă o placă video GeForce 920MX. Alături de acesta puteți cumpăra un mouse wireless și un router wireless, în caz că nu ați mai folosit. Acesta ca multe alte model noi nu mai are unitate DVD deoarece nu mai are nici un sens această dotare cât timp sunt porturi mult mai rapide.

Laptopul acesta seamănă destul de mult cu cel din poza de jos, dar sunt disponibile și variante pe alte culori. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt multe tipuri de laptopuri și componentele diferă în funcție de preț, iar un model mult mai ieftin poate fi unul fără placă video dedicată. Lipsa unității DVD nu afectează prețul laptopului și cred că se va renunța și la tastatura numerică dacă laptopurile vor acea un ecran cu ramă mai subțire.

Spațiul de stocare e generos cu un hard disc iar dacă nu vă interesează acest aspect, atunci ar trebuie să vă gândiți la un SSD. Totul va porni mai rapid și transferul datelor va fi instant. Toate porturile se află în partea stângă pentru a vă deranja cu cabluri atunci când folosi mouse (fie el și cu fir).

Păreri pro și contra

Are performanțe office decente și nu se poate compara cu laptopurile care au Celeron sau Pentium. Spre deosebire de generații mai vechi, aceasta are o greutate ceva mai mică și cred că se putea lucra ceva mai mult la construcția sa. Placa sa video e prezentă pe multe laptopuri și poate fi de folos pentru cei pasionați de jocuri 3D. Sunt puține laptopuri de culoarea roșie și au configurații acceptabile pentru acel preț.

Asus X541UV-DM1578 poate rula orice tip de conținut și la o rezoluție destul de mare pentru că ecranul e unul 1080p. În 2018, chiar nu aș mai recomanda un laptop cu ecran HD deoarece pretențiile utilizatorilor au crescut din cauza gadgeturilor care sunt cât mai performante (mă refer la smartphone-uri).

Te-ar mai putea interesa