Asus X541UV-DM1577, laptop argintiu cu i3-7100U

Laptopul Asus X541UV-DM1577 are componente bune, dar și dotări pe măsura bugetului. Aici mă refer la următoarele componente: i3-7100U, 4GB RAM, hard de 1TB și GeForce 920MX. Acestea sunt destul de cunoscute deoarece sunt prezente pe multe laptopuri ieftine. Prețurile laptopurilor diferă în funcție de brand dar și generația fiecărei componentă. Placa video aceasta va fi înlocuită pe viitor de modele ca GeForce MX110 și MX130 (echivalentul lui 940MX), e doar o schimbare de nume și performanțele nu sunt chiar atât de diferite.

Laptopul arată foarte bine pe argintiu și majoritatea modelelor din această serie sunt pe maro. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele i3 au rămas Dual Core, dar cred că viitoarele generații vor oferi mai multe nuclee și mă refer strict la componentele mobile (pentru laptopuri). În cazul PCurilor, lucrurile stau diferit pentru că acolo nu ne uităm la consum și răcirea se face cu coolere și radiatoare mari.

Aș putea spune că e un model multimedia pe care se pot viziona filme 1080p sau juca jocuri 3D la detalii mici. Poate că nu doriți să-l solicitați prea mult în jocuri deoarece aveți un PC sau o consolă, motiv pentru care poate fi ales fără îndoială.

Păreri pro și contra

Laptopurile noi sunt eficiente, oferă mult spațiu de stocare, multitasking bun, ecran FullHD (a devenit standard), conectivitatea e superioară și pot fi chiar și alte culori. Unii utilizatori preferă un spațiu interior mai mic dar mai rapid, cum e cel oferit de SSD și prețul unui mediu de stocare de 256GB e bun, însă sunt mai multe tipuri (în funcție de performanțele dorite). Acesta e un upgrade bun dar se pot face îmbunătățiri și la partea de memorie RAM (suportă maxim 12GB).

Asus X541UV-DM1577 poate că vine cu un sistem de operare decent, dar nu evidențiază foarte bine performanțele configurației. Majoritatea porturilor sunt în partea stângă pentru că la un moment dat veți folosi un mouse și nu vrei să atingeți cablurile. Multe periferice sunt cu fir dar există și alternative wireless la fel de bune, dar cu un preț ceva mai mare.

Te-ar mai putea interesa