Asus X509FL, model cu i7-8565U şi GeForce MX250

Asus X509FL model X509FL-EJ066 e un laptop din categoria multimedia pentru persoanele interesate de ceva accesibil ca preţ, performant şi cu portabilitate bună. Poate fi utilizat la sarcini simple (editări de documente cât şi la sarcini complexe precum editări video sau jocuri).

Modelul Asus X509 vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care se remarcă prin rama ecranului foarte subţire (Nano Edge) şi un design premium. Din poza de alături se poate vedea cât de bine arată.


Păreri pro şi contra

Acest laptop nu mai are LAN şi nici unitate optică acestea fiind înlocuite de wireless ac şi USB (la care se poate conecta un adaptor LAN sau un stick pentru transfer de informaţii).
Stă bine la partea de memorie prin faptul că are 8GB memorie RAM şi stocare pe SSD de 256. Memoria RAM cât şi stocarea pot fi upgradate cu capacităţi mai mari.
Ecranul e unul ok cu rezoluţie FHD, strat anti-orbire şi diagonală de 15,6 inci. După cum am menţionat mai sus, are ramă nano edge, adică foarte subţire.
Placa video a acestui model e una MX 250 cu capacitate de 2GB, iar aceasta e utilă în sarcini solicitante. În restul sarcinilor e folosită doar cea Intel HD din procesor.
Pe partea de procesare acest model are procesor i7-8565U cu voltaj scăzut. E un procesor cu 4 nuclee din seria Whiskey Lake.
La capitolul porturi modelul de faţă vine cu 4 USB-uri, HDMI, card microSD, bluetooth şi wireless ac. În felul acesta puteţi conecta laptopul la orice şi orice la laptop.
Portabilitatea notebook-ului e una foarte bună şi construcţia nu are de suferit deoarece şasiul e unul întărit. În felul acesta avem parte de un dispozitiv robust util şi la sarcini business.

Laptopul de faţă e ceea ce trebuiau să fie laptopurile acum 2-3 ani. Producătorii au rnunţa t l lucruri inutile (precum unitatea optică) şi au integrat o mulţime de facilităţi utile care ajută pe partea de ergonomie şi productivitate.

Te-ar mai putea interesa