Asus X301A-RX231D, laptop portabil de culoare albă

Asus X301A-RX231D face parte dintr-o serie interesantă și e un laptop de 13 inci cu configurație destul de bună. Aici mă refer la procesorul de tip Pentium, memoria de 4GB și hard diskul de 500GB. Se poate observa că față de restul modelelor lansate de Asus, acesta vine pe alb și negru. E o combinație de culori inspirată deoarece doar rama e neagră iar restul e pe alb. E normal ca tastatura să fie și ea pe negru pentru a fi mai vizibilă pe parcursul zilei. Am mai fost și alte modele X301, doar că acesta are o configurație mai nou adică mai eficiență. Îl recomand celor care vor portabilitate și fiabilitate la un preț destul de atractiv. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Vă puteți face o idee despre el atât din poze cât și din clip, alegerea e a voastră :). S-ar putea ca să fie și alte modele din această serie însă cu alte configurații (AMD).

Închis
Închis
Deschis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul acestui model e destul de nou fiind unul dintre ultimele generații de Pentiumuri – 2020M de 2.4 GHz. Astfel memoria RAM e de 1600 MHz iar placa video integrată e una mai performantă. Dar până la urmă nu e una dedicată deci nu veți întâlni prea mari diferențe între aceasta și una mai veche de la Intel.

Ecranul de 13.3 inci e unul HD pentru a vă bucura de conținutul media și de imagini mai detaliate. O rezoluție mai mare presupune și un spațiu de lucru mai generos. Majoritatea ecranelor sunt lucioase și astfel oferă și o luminozitate mai mare. Astfel e mai bun pentru cei care lucrează pe el în spații deschise ori fac naveta.

Restul configurației conține memoria RAM de 4GB și hardul de 500GB. Placa video integrată e decentă chiar dacă nu poate reda jocuri 3D mai noi, deoarece se descurcă bine când vine vorba de filme. Dotările sunt corespunzătoare adică nu are unitate DVD, dar are porturi USB, ieșiri video, WLAN și o baterie de 6 celule. Deci autonomia e mai mult decât satisfăcătoare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pentru un laptop cu ecran de 13 inci e destul de accesibil, arată bine, fiabil și e destul de performant pentru un utilizator obișnuit.

Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Chiar dacă acest model Asus X301A-RX231D e de 13.3 inci, cel de 14 inci e cam similar doar cu puțin mai mare. Jos poate fi văzut clipul cu modelul de 14 inci:

Te-ar mai putea interesa