Asus VivoBook X541UA-DM1358, laptop FullHD cu Core i3

Asus VivoBook X541UA-DM1358 nu e cu mult mia special decât restul laptopurilor, doar că nu toate brandurile oferă un ecran FullHD și dotări atât de bune. Această generație de laptopuri oferă o baterie nu foarte diferită, dar care suportă mai multe cicluri de încărcare și se încarcă ceva mai rapid. O astfel de baterie e un plus pentru această serie, deci nu discutăm strict doar pentru modelul de jos, ci de toate cu denumire X541U de la Asus.

Această serie cuprinde variante pe două culori nu foarte diferită – argintiu și maro deschis, dar majoritatea sunt pe maro. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest Core i3-7100U a devenit destul de popular și în fiecare an se lansează un alt model mai avansat, dar din câte văd doar acesta e mai accesibil din familia Kaby Lake. Intel Pentium și Celeron fac parte dintr-o familie diferită și care oferă performanțe inferioare. Eu aș alege pe cel de sus deoarece oferă exact cât aveți nevoie, iar alte configurații au chiar și o palcă video dedicată.

Poate că nu e cel mai performant, dar o astfel de configurație se alege dacă aveți deja un PC pe care să lucrați sau poate că nu faceți mare lucru pe el.

 

Păreri pro și contra

Performanțele office sunt foarte bune cu noul Kaby Lake de la Intel, iar dacă vreți să renunțați la spațiul de stocare pentru ceva mai rapid, eu aș alege un SSD. Poate fi folosit ca media player, adică se poate conecta un televizor la acesta pentru a avea o imaginea mai mare. E echipat cu unitate optică DVD chiar dacă e foarte ușor și compact, dar puteau renunța la ea deoarece Windows 10 vine și pe USB stick.

Asus X541UA-DM1358 e doar unul dintre multele modele disponibile cu acel hardware, doar că nu toate oferă acel ecran cu rezoluție 1080p. Dacă veți alege acest model, trebuie să știți că poate fi upgradat ca oricare altul și doar anumite componente pot fi modificate (SSD și memorie RAM, prin înlocuirea componentelor deja instalate), nu ca la PC.

Te-ar mai putea interesa