Asus VivoBook X541UA-DM1224D, laptop FullHD cu Intel HD Graphics 620

Laptopul Asus VivoBook X541UA-DM1224D e unul dintre cele mai noi apariții și oferă performanțe destul de mari datorită procesorului Core i5. Pot spune că e un laptop de tip office deoarece are doar o singură placă video (mă refer la cea din procesor). Cu fiecare generație, componentele devin tot mai eficiente și performante, dar tot nu sunt ca și cele de pe desktopuri. Acelea au un consum de energie mai mare, deci oferă și ceva mai multă performanță.

Sunt destul de multe laptopuri care fac parte din această serie. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Sunt prezente componente destul de avansate – Core i5 Kaby Lake, memorie DDR4, dar nu e nevoie de prea multă performanță cât timp nu va fi folosit pentru sarcini grele. Mi-ar fi plăcut și o variantă similară cu SSD, deoarece laptopul ar porni și mai rapid. Această componentă poate fi pusă și ulterior în locul actualului HDD.

Nu știu la ce v-ar ajuta o capacitate de stocare atât de mare, dar fiecare are alte necesități și hardurile sunt destul de accesibile. Spre deosebire de multe laptopuri, acesta are un ecran cu imagine FullHD cu finisaj anti-glare.

E un laptop accesibil deoarece are FreeDOS și nu are Windows 10 preinstalat, dar ulterior trebuie să puneți acest sistem de operare. Laptopurile nu au nevoie de unitate DVD cât timp au port USB 3.0 și poate că dețineți o memorie USB compatibilă. Viteza de copiere a datelor e destul de mare prin intermediul acestui tip de port.

Păreri pro și contra

Acest laptop poate fi folosit pentru navigare web, redare de conținut media sau chiar program, dar pentru că nu are placă video dedicată, trebuie să vă luați gândul de la jocurile 3D. E destul de performant acel procesor, dar veți solicita prea mult configurația, iar laptopul se va încălzi destul de mult în anumite jocuri.

În general, laptopurile pentru jocuri au sisteme de răcire avansate cu evacuări destul de mari, dar Asus X541UA-DM1224D face parte din alt segment. Motiv pentru care acest laptop se adresează unei alte categorii de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa