Asus VivoBook Max X541NA-GO120, laptop ieftin cu USB C

Laptopul Asus VivoBook Max X541NA-GO120 e cel mai accesibil model al acestei serii și poate fi de ajuns dacă nu vă interesează jocurile sau aplicații profesionale. Acest model are chiar și USB C care e cel mai nou și avansat port, iar pe viitor vom vedea doar astfel de porturi. Arată ca oricare alt laptop al serie X541, dar există și o serie similară poate fi luată în calcul dacă nu vă plac anumite configurații – A541. Țin să precizez că sunt prezente numeroase configurații și cred că veți găsi una care să corespundă bugetului, dacă cea de jos nu e de ajuns.

Acest laptop poate fi folosit pentru navigare web, aplicații office și alte taskuri zilnice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Acest model are un Intel Celeron Dual Core cu tehnologie 14 nm, dar există și o variantă Quad Core mult mai performantă care e prezentă pe alte configurații. Acesta dispune de o placă video bună dar care nu se compară cu cele de pe procesoarele mai avansate. Oricum, cred că o veți folosi cel mult pentru a rula un film sau o aplicație de proiectare.

Dacă vreți să faceți ceva mai multe pe un laptop, optați pe un laptop mult mai scump care are un procesor mult superior. Până la urmă, procesorul e cea mai importantă componentă hardware și nu veți găsi pe laptopuri foarte accesibile plăci video avansate (configurațiile sunt echilibrate).

Păreri pro și contra

Noua generație arată mai bine, oferă porturi diversificate, are o greutate de numai 2 kg și oferă o baterie cu autonomie mai bună. Din numele său reiese că are Endless OS, dar eu aș instala Windows 10 deoarece vine cu drivere compatibile. Poate fi folosit chiar și de studenți și elevi deoarece costă puțin și poate ține locul unui desktop. Acesta nu are cea mai performantă placă de rețea dar și așa configurați nu e foarte performantă pentru a suporta o viteză de transfer prea mare.

Asus VivoBook Max X541NA-GO120 nu e singurul model, dacă aveți un buget mai mare v-aș putea recomanda o variantă cu Intel Pentium sau chiar cu Core i3.

Lasă un comentariu