Asus VE278H, monitor cu diagonală generoasă

Asus VE278H e un monitor LED de 27 inci, deci oferă o diagonală generoase. E unul dintre cele mai mari monitoare de pe piață. Mai sunt și cele cu aspect 21 pe 9 dar acelea se adresează unor utilizatori speciale (care vor mult spațiu de lucru pentru a nu mai achiziționa două monitoare). Nu e vorba de un monitor cu tehnologie 3D, dar poate fi o alegere bună pentru cei pasionați de gaming ori filme. Spun asta deoarece are caracteristici bune dar nu chiar ideale. Personal, prefer IPSurile dar care sunt ceva mai scumpe. Dacă nu vă interesează unghiurile largi de vizibilitate, atunci nu văd de ce nu l-ați alege pe acesta. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Având în vedere porturile sale, puteți să-l conectați chiar și la un laptop sau netbook. Deci nu se adresează neapărat celor care au un desktop sau o consolă.

Pe birou
Pe birou

Specificații tehnice

Display-ul său e iluminat cu tehnologie LED care dă un plus de claritate, însă panoul nu e unul IPS de aceea are și unghiuri de 170/160 grade (cele IPS oferă unghiuri de 178 grade). Diagonala ecranului e de 27 inci care e circa 68 cm, deci poate fi folosit și ca și TV dacă aveți un tuner TV. Chiar dacă în poza de sus sau în clip pare mic, e foarte mare iar pentru a economisi spațiu de lucru, poate fi montat pe perete.

Alte caracterisitici ale ecranului sunt: timpul de răspuns de 2 ms, luminozitate de 300 cd/mp, aspect 16 pe 9 dar și altele. Cele menționate anterior sunt cele mai importante și care influențează calitatea imaginii. Ca și facilități oferă: boxe integrate și montare pe perete de ti 100 cu 100 mm. Porturile video ale acestui monitor sunt următoarele: două HDMIuri și VGA. Chiar dacă nu are DVI, puteți opta pentru un cablu adaptor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: apreciez că poate fi montat pe perete, are difuzoare integrate, destule porturi, timp de răspuns de 2 ms, ecran generos și clar, funcții automate de ajustare a imaginii și altele.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Acest Asus VE278H e o alegere bună dacă nu vă plac monitoarele mici deoarece vă uitați des la filme și nu mai aveți de gând să luați și un televizor doar pentru filme. Deci e o recomandare bună chiar și pentru un prieten pasionat de partea multimedia sau chiar office a unui desktop.

Lasă un comentariu