Asus UX31A-R4003H

Acest ultrabook Asus UX31A-R4003H e un Zenbook Prime de 13 inci cu ecran FullHD și tastatură iluminată. Deci aduce câteva caracteristici speciale față de modelul clasic, care bineînțeles măresc cu ceva prețul său. Există și o variantă de 11.6 inci cu aceleași caracteristici însă prețul e ceva mai mic, iar dacă nu vi-l permiteți pe acesta, acela e o alternativă. Ambele sunt destul de scumpe dacă e să le comparăm cu ultrabookurile simple (HDD SATA, ecran HD și procesoare i3/i5). În general, astfel de ultrabookuri se adresează celor care au un venit lunar generos și care călătoresc. Spun asta pentru că e portabil, ușor și robust. Un model ca acest Zenbook UX31A-R4003H are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul i7-3517U de 1.9 GHz e unul din seria IvyBridge iar viteza sa de procesare e impresionantă dar și pe partea de redare video impresionează. Spun asta deoarece poate reda 1080p cu ajutorul plăcii video integrate Intel. Dacă vi se pare prea mic ecranul pentru filme, aveți posibilitate conectării unul TV sau monitor prin intermediul ieșirilor video. Având în vedere că are micro HDMI, aveți nevoie de un cablu special sau adaptor+cablu HDMI.

Ecranul e superb pentru editare video sau foto însă e de 13.3 inci, dar rezoluția e pe măsură… oferindu-i o densitate superioară a pixelilor. Poate fi utilizat chiar și în locații deschise deoarece are protecție mată (astfel că lumina nu se reflectă). Nu veți avea nevoie de mai multă memorie RAM deoarece 4GB la 1600MHz e mai mult decât suficientă. Timpul de acces al laptopului e foarte mic datorită SSD-ului și aplicațiile vor porni instantaneu.

Având în vedere dimensiunile sale mi se pare normal ca numărul de porturi să fie mai mic decât la un laptop obișnuit și să ve

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e foarte robust pentru cât de mic e, ecran cu imagine foarte clară și detaliată, viteză de procesare mare, autonomie maximă de 6-7 ore și fiabilitate.

Minusuri: lipsa unui modem 3G incorporat.

Concluzie

Acest Asus UX31A-R4003H e un laptop de ultimă generație care din păcate nu și-l poate permite oricine de aceea puteți apela la rate (fixe fără dobândă). Mai există opțiunea alegerii unui model mai simplu (mă refer la configurație), dar la fel de elegant (din aceeași serie). Am pus un clip cu un video review al acestui model dar cu o configurație puțin diferită:

Te-ar mai putea interesa