Asus UX301LA-DE002P, ultrabook albastru

Unul dintre cele mai tari ultrabook-uri ale momentului e acest Asus UX301LA-DE002P și asta deoarece vine cu Retina display, cu un procesor foarte puternic, suport Gigabit (pe LAN și wireless), SSD și sistem de operare preinstalat. Procesorul e un i7 și în ciuda faptului că e unul cu două nuclee scoate 4700 puncte la benchmark. Dar nu asta vroiam să subliniez legat de procesor, ci faptul că are un GPU integrate model Intel Iris Graphics care e mai capabil ca majoritatea plăcilor video dedicate.
Acest UX301 ar fi recomandarea mea pentru cineva care vrea o soluție ultra portabilă care nu doar să arate foarte bine, ci să fie cea mai performantă de pe piață.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Poate unii ar zice că e mare, însă eu vreau să-i contrazic deoarece e mult mai bun decât un Macbook Pro. Asta deoarece are suport nativ pentru Windows și niște componente foarte bune.

Din față
Din față

La capitolul specificații acest model are un procesor i7-4558u din generația Haswell, 8 giga de RAM și două SSD-uri de 256 giga fiecare. Placa video e una integrată model Iris Graphics 5100 de la Intel și e destul de bună la jocuri, însă ultrabook-ul nu prea e pentru jocuri. Venind cu placă de rețea 802.11 ac înseamnă că laptopul resuport 1000Mbps și pe wireless, iar dacă aveți astfel de abonament la Internet o să atingeți această viteză deoarece are SSD și procesor rapid… însă viteza aceasta o să o atingeți numai în uTorrent sau vreun program similar.

Atuurile acestui model ar fi portabilitatea (bateria ține undeva până la maxim 4 ore, având 6 celule, iar greutatea laptopului e de circa 1.2 kilograme), ecranul splendid (rezoluția e 2560×1440 pixeli) și prezența sistemului de operare (vine cu Windows 8, iar dacă o să încercați să-i faceți update la 8.1 atunci ar trebui să vă opriți deoarece nu se poate așa ceva, deci trebuie să instalați 8.1 de la 0… totuși eu nu recomand să schimbați sistemul de operare). Lucrurile care ar fi putut fi mai bune ar fi prezența unui ecran de 15.6 inci.

Modelul de față e realizat să mulțumească pe cineva în căutarea unui laptop puternic. Mulți poate că vor să instaleze alt OS pe el, dar acest model a fost făcut să fie compatibil cu 8. Dacă vreți Windows 7 atunci în puteți instala de pe un stick bootabil, iar dacă nu bootează atunci poate că ar trebuie să umblați în BIOS (sau UEFI cred că îi zice) și să setați pe Legacy.

Te-ar mai putea interesa