Asus UX21A-K1009V

Acest ultrabook Asus UX21A-K1009V e unul dintre noile modele care vin cu ecran Full HD, tastatură iluminată și procesoare Ivy Bridge. Deci prețul aparent piperat e justificat. Mai precis, e vorba de un Zenbook Prime care bineînțeles aduce acele caracteristici tehnice speciale care-l fac un model premium. Aceste dotări fac ca laptopul să devină un adevărat concurent pentru modelele de la Apple. Prețul e atractiv comparativ cu acele modele, doar că acesta nu are placă video dedicată. Dacă vă plac jocurile și vă doriți un laptop corespunzător, recomandarea mea e un UX32 care vine cu placă video NVIDIA. UX21A-K1009V are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i7-3517U de 1.9 GHz e unul din a treia serie de procesoare a acestui producător. Deci e vorba de un model cu consum redus de energie. Ecranul său e unul de 11.6 inci și e de tip IPS. Deci unghiurile de vizibilitate sunt excelente iar calitatea e asigurată de rezoluția 1080p. Memoria RAM e una de 1600 MHz, motiv pentru care 4GB sunt mai mult decât suficientă. Chiar dacă are doar 256 GB, e vorba de un SSD iar pentru mai mult spațiu, vă recomand un HDD extern. Placa video Intel se descurcă decent la redarea de filme la calitate 720 sau 1080p.

Dotările sale sunt: difuzoarele stereo cu SonicMaster, camera web, mini VGA, micro HDMI, două USBuri 3.0, WLAN și bluetooth. Autonomia sa e destul de impresionantă și e mult peste medie. O altă caracteristică a sa ar fi greutatea de doar 1.1 kilograme care mi se pare foarte decentă pentru dimensiunile sale. Tastatura iluminată are și  ea un rol important deoarece vă poate fi de folos atunci când navigați pe web noaptea sau seara.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: apreciez designul său care e elegant și ergonomic, e foarte subțire, ușor și deci portabil. Performanțele sunt impresionante iar datorită SSD-ului va porni rapid. Touchpadul e suficient de mare pentru a nu mai avea nevoie de mouse iar ecran 1080p e foarte bun pentru filme având unghiuri largi de vizibilitate.

Minusuri: nu e prea accesibil dar e mai ieftin decât un MacBook Air.

Concluzie

Acest Asus UX21A-K1009V e un model din categoria premium și care deci nu și-o permite oricine. Sunt curios când vom vedea astfel de modele cu LInux sau Free DOS deoarece Windows-ul și pachetul Office sunt destul de scumpe. AM pusu n clip cu un model similar:

Lasă un comentariu