Asus TUF FX705DT, laptop de jocuri cu GTX 1650 şi procesor Ryzen

Asus TUF FX705DT e un laptop foarte performant cu ecran de 17 inci şi disponibil în două configuraţii. E vorba despre FX705DT-AU056 (Ryzen 5-3550H şi 8GB RAM) şi FX705DT-AU018 (Ryzen 7-3750H şi 16GB). E un model de notebook PC foarte performant, iar în scurt timp va fi foarte apreciat datorită costului de achiziţie foarte mic.

Acest laptop are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care are o portabilitate bună (greutate redusă de 2,7kg şi baterie care ţine circa 3-4 ore). Din imaginea de alături puteţi vedea că acest model e unul modern, mai exact carcasa e robustă (corespunde unor standarde militare) şi aspectivă în acelaşi timp.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus TUF FX705DT e unul modern cu ecran de 17 inci a cărui rezoluţie e FHD, iar panelul e unul IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa acesta e şi anti-glare.
Procesoarele din dotare sunt de generaţie nouă cu patru nuclee echivalente i5 şi i7. Optându-se pentru procesoare AMD s-a scăzut din preţul laptopului foarte mult.
Memoria sistemului e de 8 sau 16GB în funcţie de configuraţie, rămânând la atitudinea dvs. care consideraţi că e capacitatea necesară dvs. Nici spaţiul de stocare nu e mic întrucât discutăm despre SSD de 512 GB.
Pentru ca totul să fie fluent acest model e unul echipat cu cip grafic GTX 1650 4GB, pe lângă cel AMD Vega 10. Cipul de la Nvidia (cel GTX) are memorie dedicată, dar din păcate nu are Ray Tracing hardware (probabil doar software… din driver).

Un astfel de laptop e pentru cei dispuşi să investească în ceva calitativ şi performant. Componentele sale sunt unele actuale (chiar foarte actuale) la nivel de Intel (mă refer la procesor) sau chiar peste şi vă vor oferi performanşe de top în sarcini solicitante.
Am scris despre portabilitate, dar vă daţi seama că nimeni nu îşi cumpără un laptop de 17,3 inci şi apoi e interesat de portabilitate deoarece ecranul e cam măricel pentru a fi cărat într-o geantă… Pe de altă parte greutatea e foarte redusă pentru un astfel de laptop – doar 2,7 kg.

Te-ar mai putea interesa