Asus TUF FX505GD-BQ099, laptop cu Intel Core i5-8300H

Laptopul Asus TUF FX505GD-BQ099 se descurcă foarte bine pentru că componente bune și laptopul poate fi upgradat puțin pentru că mai avem sloturi libere pentru RAM și SSD. Unele laptopuri au și acel SSD inclus însă prețul nu poate fi același. Acest model poate fi o soluție care o puteți îmbunătăți pe parcurs dacă anumite variante vă depășesc bugetul. Dotările sunt aceleași pe mai toate laptopurile acestei serii, însă ecranul e de 60Hz și tastatura iluminată e roșie, nu RGB.

E un model care e destul de accesibil și cred că v-ar interesa pentru că are o configurație bună pentru a juca multe jocuri la detalii medii sau chiar ridicate. Bineînțeles nu mă refer la toate titlurile, până la urmă depinde de preferințele voastre. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul a devenit destul de important cât timp nu veți folosi un monitor și calitatea chiar e evidențiată de IPS-uri, nici nu aș recomanda un alt panel. Poate că nu are cea mai mare rată de refresh de pe piață, dar dacă jocurile nu pot oferi mai mult de 60-80 de fps-uri atunci chiar nu are importanță. Autonomia nu e un punct foarte al acestor laptopuri dar nu cred că deranjează pe nimeni dacă va fi conectat tot timpul la priză.

Păreri pro și contra

E vorba de un laptop avansat cu un design modern și care e apreciat de mulți utilizatori, unii îl vor chiar dacă nu sunt pasionați de jocuri. Performanțele sale se apropie de cele ale PCurilor, sistemul e bine răcit, aveți numeroase porturi, sistem audio de 4W, microfoane duale, ecran IPS de ultimă generație și altele. Noile generații de procesoare oferă mai mult decât aveți nevoie, e nevoie doar de plăci video RTX dacă vreți să jucați jocuri care suportă Ray Tracing, însă atunci discutăm de un buget mai mare.

Asus FX505GD-BQ099 are un hard disc hibrid care e perfect pentru gaming și alte taskuri, dar uneori se simte lipsa unui SSD. Pe acela se poate pune Windows 10 și programele ca să pornească mai rapid. Se poate alege unul de tip M.2 clasic sau cu suport NVMe (performanțe ridicate) dacă permiteți ceva mai scump.

Te-ar mai putea interesa