Asus TUF FX505DT, laptop de gaming cu Ryzen 7-3750H sau 5-3550H

Seria Asus TUF FX505DT oferă configurații alternative, adică avem procesoare diferite de la un brand popular – AMD. Modelul numit FX505DT-AL061 vine cu cele mia recent Ryzen 7 care e perfect pentru gaming și poate fi comparat cu un Core i5. Se vede că are la fel de multe nuclee – 4, iar placa video integrată nu e cea mai grozavă pentru gaming. Are noua generație GTX 1650 care înlocuiește pe GTX 1050 Ti. Sunt multe motive pentru a-l alege și mă refer strict la dotări, deci concurența nu prea există. Modelul FX505DT-BQ094 este accesibil pentru că are un Ryzen 5 și poate v-ar conveni mai mult.

În funcție de preț, cred că vă puteți face o idee și despre performanțele sale, dar depinde și pentru ce-l veți folosi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest nou procesor e fabricat pe 12 nm deci e ceva mai eficient decât restul și placa video Vega 10 e ceva mai bună decât cea Intel, însă cât timp avem și pe cea GeForce, parcă nu mai contează. Imaginea oferită e una clară și se vede în jocurile care le puteți juca cu peste 60 de fpsuri, pentru că acum aveți un refresh generos. Nu e nevoie să conectați un monitor sau TV pentru că rezoluția sa e una 1080p, iar acum puteți viziona filme de calitate.

Păreri pro și contra

În acest buget acceptabil, se poate alege un laptop cu tastatură iluminată RGB, construcție de numai 2.2 kg, componente de ultimă generație, sistem audio plăcut, două tipuri de medii de stocare, ecran 120 Hz și altele. Tastatura e una genială și e prezentă și pe serii mult mia scumpe, iar acum a ajuns chiar și pe cele accesibile. Placa video GeForce poate rula o mulțime de titluri la detalii mici și medii, pentru că vrem să obținem acel număr de fpsuri (în jur de 60 fps-uri).
Ar trebui să adaug că există şi o variantă cu cod FX505DT-HN536 care e echipată cu Ryzen 7 3750H, 8GB RAM, SSD de 512GB şi GTX 1650.

Asus TUF FX505DT oferă un ecran de 120 Hz cu funcție touch și cred că e destul de neobișnuit să vezi o astfel de caracteristică la un laptop de gaming. Singurul upgrade care ar fi necesar ar fi la memoria RAM pentru că acum avem atât un hard disc cât și un SSD de tip M.2.

Te-ar mai putea interesa