Asus Taichi21-CW004H

Utrabookul Asus Taichi21-CW004H e un gadget hibrid care îmbină caracteristicile unei tablete cu cele ale unui ultrabook. Spre deosebire de alte laptopuri similare, acesta oferă două ecrane însă acestea nu funcționează în același timp. Al doilea ecran (cel de pe spate), pornește doar după ce închideți ecranul însă consider că era mai inspirat modelul Yoga de la Lenovo, care se pliază până la 360 de grade (astfel nu are nevoie de două ecrane). Însă, fiecare producător vrea să ofere un model cât de unic posibil. Configurația acestui gadget e mult peste cea a tabletelor sau ultrabookurilor obișnuite: i7, SSD de 128GB, ecran FullHD și 4GB. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Ca tabletă
Ca tabletă
Ca laptop
Ca laptop

Specificaţii tehnice

Procesorul său e unul cu frecvență scăzută – 1.9 GHz. E un i7-3517U din seria IvyBridge care e ideal pentru laptopurile mai mici și care au baterii mici deoarece are un consum redus. Placa video a acestui laptop e Intel HD 4000 care e bună pentru redarea de filme și pentru a fi folosită în modul office. Ecranul de pe capac e unul de tip IPS, deci unghiurile de vizbilitate sunt de 178 de grade. Ambele ecrane sunt mate și cu rezoluție 1080p la o diagonală de 11.6 inci.

Spațiul de stocare e asigurat de un SSD de 128 de GB, dar puteți alege și un hard disk extern pentru stocare de muzică sau filme. Capacitatea memoriei RAM e de 4GB și e una la o frecvență de 1600 MHz. Ca și dotări are: două camere (HD și una de 5MP), difuzoare de Bang & Olufsen ICEpower, bluetooth, HDMI, VGA, WLAN, baterie de 6 celule etc. Autonomia e una de maxim 5 ore și se datorează configurației sale. Tastatura iluminată e utilă atunci când nu folosiți modul tabletă iar luminozitatea e scăzută. Sistemul de operare Windows 8 e ideal pentru un astfel de laptop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran foarte clar datorită rezoluției ridicate, foarte ușor, robust, are ecran tactil în mod tabletă, tastatură iluminată, viteză de procesare mare, pornește rapid datorită SSD-ului și arată destul de bine.

Minusuri: e destul de scump.

Concluzie

Acest Asus Taichi21-CW004H e unul din multele modele ale seriei Taichi, iar alternative la acesta ar putea fi cele din seria VivoBook care vin în configurații mai ieftine și ecranul diferă și el. Bineînțeles mai sunt și tablete cu Windows 8 care ar trebui luate în considerare în special dacă nu tindeți spre caracteristici premium deoarece nu vă permite bugetul.

Te-ar mai putea interesa