Asus S510UQ-BQ475, laptop cu greutate redusă

Laptopul Asus S510UQ-BQ475 are o construcție mai compactă deoarece ecranul NanoEdge ajunge aproape până în margini (raport ecran/carcasă de 80%). Nu e un ecran clasic ci unul cu unghiuri de vizionare generoase, astfel că poate să ofere o imagine destul de bună. Performanțele sunt destul de mari cu noua generație de procesoare Kaby Lake R deoarece au patru nuclee, iar placa video e puțin mai bună. Nu are nevoie de unitate DVD ori de tastatura numerică, pentru că sunt porturi care oferă o viteză de transfer a datelor mai mare și poate că folosiți un calculator de buzunar.

Face parte dintr-o serie multimedia spre premium, deoarece are construcție similară cu cea a ultrabookurilor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul acestui gadget e destul de avansat și se numește Core i5-8250U, iar placa video e UHD Graphics 620, deci e una integrată. Performanțele acestui Core i5 le depășesc pe cele ale lui Core i7 din generația precedentă. Mulți aleg laptopuri cu acest procesor chiar și pentru gaming, dar placa video e și ea importantă dacă vreți să jucați jocuri cu cerințe mari.

Cred că ar trebui să luați în calcul niște upgrade-uri pe viitor (8GB RAM și un SSD de 256GB), pentru că nu costă foarte mult.

Atât pe stânga, cât și pe dreapta veți găsi numeroase porturi care vă permite conectarea unor periferice foarte utile. Mouse-ul poate fi unul wireless pentru că mai toate laptopurile au tehnologie bluetooth.

Păreri pro și contra

Dotările sale sunt destul de numeroase pentru un model atât de compact, însă cu o diagonală destul de mare – 15,6 inci. Cititorul de amprentă e tot mai popular și s-ar putea să devină o dotare standard cum e în cazul multor telefoane mobile. E mai accesibil decât altele pentru că are o placă video cu performanțe modice și sistemul de operare e Endless OS.

Asus S510UQ-BQ475 poate luat în considerare dacă aveți nevoie de acea placă video Nvidia, dar se poate lua unul doar cu placă video Intel. Diferența de preț între două astfel de configurații nu e foarte mare.

Te-ar mai putea interesa