Asus S510UN-BQ176, laptop cu i7-8550U

Asus S510UN-BQ176 e un laptop al anului 2018 destinat celora interesați de ceva cu performanțe ridicate și portabilitate bună. Laptopul de față vine cu o baterie care ține vreo 5 ore, iar greutatea e una scăzută de 1,7 kilograme. Datorită procesorului quad core și plăcii video discrete (cu memorie video dedicată) acest model e integrat în categoria multimedia.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », și pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Poți observa din imaginea de alături că acest model e unul cu aspect de ultrabook, iar în dreapta se vede că nu are unitate optică… lucru inutil în ziua de azi.


Beneficii

Ecranul acestui laptop chiar dacă are o diagonală de 15,6 inci are rezoluție 1920×1080 pixeli și un panel de calitate cu unghiuri de vizualizare perfecte. E dat cu un strat anti-glare (mat) așa încât lumina să nu reflecte de pe suprafața sa.
Procesorul care echipează acest model e un i7-8550U din seria Kaby Lake R și scoate 8113 puncte la benchmark datorită frecvenței ridicate de 4GHz. Procesorul are integrat și un cip grafic Intel HD 620… pe lângă placa video dedicată GeForce MX150. Acest GeForce vine să înlocuiască pe 940MX.
La capitolul memorie stă bine deoarece are 4GB RAM și un hard de 1TB. Acestea sunt niște specificații decente pentru un laptop multimedia.

Dezavantaje

Nu vine echipat cu SSD, această componentă având capacitatea de a accelera semnificativ sarcinile.
Nu ar fi stricat dacă ar fi venit cu 8GB memorie RAM. (Părerea mea e că e mai bine să aibă SSD decât mai mulți RAMi).
Un alt dezavantaj îl reprezintă faptul că acest model nu vine cu sistem de operare Microsoft. Are Endless OS, adică o distribuție Linux. Partea bună e că se poate instala Windows 10 de pe un stick USB ori de pe un hard extern.

Concluzii

În cazul în care ești interesat de un desktop replacement atunci acest Asus S510UN-BQ176 ar fi recomandarea mea. E un model din seria Vivobook S15, iar această serie a ajuns așa de sus încât laptopurile pot fi utilizate pentru înlocuirea desktopului.

Te-ar mai putea interesa