Asus S510UF-BQ091, laptop cu i7-8550U și MX130

Laptopul acesta Asus S510UF-BQ091 arată foarte bine cu acel ecran, dar și pentru că e precum un ultrabook. Iasă în evidență anumite caracteristici speciale, deoarece nu le veți vedea la modelele obișnuite. Aici mă refer la cititorul de amprentă, tastatura iluminată, USB tip C, balamaua și ecranul de 15.6 inci cu raport ecran/carcasă ceva mai mare (80%). La interior vom găsi componente mai scumpe care vor influența prețul, iar pentru anumite aplicații chiar nu puteți lua orice laptop.

Nu e cu mult mai diferit decât alte variante, doar că nu toate oferă acea tastatură iluminată ca dotare și componentele pot să difere și ele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă toate arată la fel, unele pot avea un finisaj metalic pe gri care e la fel de atractiv ca acesta pe auriu. Diferența nu e foarte mare și cele mai populare sunt cele pe auriu.

Procesorul de pe acesta e un i7-8550U care nu are concurență atunci când discutăm de modele office/business. Chiar nu e nevoie de mai mult pentru că are două nuclee suplimentare față de generația precedentă, adică e un Quad Core. Chiar și procesorul Core i5 din această nouă generație are performanțe semnificativ mai mari și doar Core i3 e ceva mai ieftin.

Păreri pro și contra

Laptopurile cu ecran NanoEdge sunt mai mici, dar și ceva mai ușoare pentru că rama e destul de subțire. Acea placă video GeForce MX130 e una dedicată și după numele său se poate ajunge la concluzia că e inferioară variantei MX150. Chiar dacă e subțire are destul de multe porturi și nu e nevoie de mai multe de același fel. Viteza pe wireless e foarte bună cu Wifi ac însă e necesar și un router wireless pe măsură.

Asus S510UF-BQ091 poate să vă depășească bugetul dar pentru cei care își doresc ceva mai accesibil pot alege un model fără placă video dedicată. Bineînțeles mai sunt și cele cu procesoare mai ieftine, dar nu cred că merită să faceți un compromis. Ca și sistem de operare aș instala doar Windows 10 care e oferit pe stick pentru a ușura instalarea.

Te-ar mai putea interesa