Asus S510UA-BQ432, model UHD cu i5-8250U și M.2

Laptopul viitorului a ajuns și se numește ASUS S510UA-BQ432. Vine cu cele mai importante lucruri de la un desktop și de la ultrabook-uri, adică cu performanță și portabilitate. Datorită componentelor performante eu zic că e bun și pe post de desktop replacement.
Poate fi utilizat acasă, dar și într-un mediu business. Are toate caracteristicile necesare pentru firme, adică fiabilitate și stabilitate.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine vizual și din punct de vedere al specificațiilor.


Avantaje

Modelul Asus S510UA-BQ432 e unul cu procesor i5 quad core model i5-8250U (Kaby Lake R Refresh), iar acest procesor nu doar e foarte performant, ci are și cip grafic capabil de a reda filme 4K. E vorba despre un cip grafic Intel UHD (Intel 620).
Nu are unitate optică, iar în acest fel e posibilă o greutate de 1,7 kilograme… pentru un laptop de 15,6 inci.
La capitolul conectică are o multitudine de porturi cum ar fi HDMI, USB 3.0, wireless ac și bluetooth 4.1. Wi-fi ac e un nou standard wireless care presupune transfer de fișiere pe net la viteze Gigabit, dar asta presupune să aveți și un router compatibil.
Pentru stocare acest dispozitiv se folosește de un hard precum și de un SSD. A doua componentă are rol de accelerare și pe ea se instalează Windows-ul.

Dezavantaje

Nu are ecran cu rezoluție 4k, dar poate fi conectat un televizor pentru vizionarea filmelor 4k pe acesta.
Nu are Windows preinstalat, ci Linux. Eu recomand să instalați Windows 10 de pe un stick USB 3.0. Driverele sunt instalate automat, dar e bine să vă uitați și pe site-ul Asus pentru a vă confirma că totul e instalat.

Concluzii

Modelul de față e unul care se adresează celora interesați de un laptop foarte performant la un cost mic. Pe lânfă componentele foarte puternice mulți vor aprecia ecranul clar care are rezoluție 1080p și panel IPS.
Pentru a vă face mai bine o părere despre cum se comportă acest model am pus alături un clip.

Lasă un comentariu