Asus S200E-CT158H, laptop compact cu ecran tactil

Laptopul Asus S200E-CT158H e unul dintre modelele cu ecran tactil de dimensiuni mai reduse, iar în acest caz e vorba de un laptop cu ecran de 11.6 inci și o astfel de tehnologie aduce și un sistem de operare corespunzător -Windows 8. Spun asta deoarece acea interacțiune nu e la fel de interesantă dacă nu oferi și o interfață pe măsură. Puteți folosi ecranul și pentru alte lucruri, astfel nu e mai nevoie de mouse. Nu e primul model de genul, de aceea veți găsi alternative și chiar și cu ecran mai mare (ecranul maxim e de 15 inci). Aceste laptopuri sunt de tip office, deoarece cei pasionați de jocuri nu prea găsesc o întrebuințare pentru acel ecran, plus că se văd amprentele (având protecție lucioasă). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Nu cred că poate fi o alternativă la o tabletă deoarece ecranul nu acceptă gesturi și nu e detașabil. Poate cu timpul, astfel de laptopuri nu vor mai prezenta nici touchpad.

Tastatura
Tastatura

Deschis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul e unul i3-3217U de 1.8 GHz, astfel performanțele sunt mari dar consumul e ceva mai mic. Astfel bateria sa de 2 celule oferă destulă autonomie (peste 3 ore în mod obișnuit). Procesoare similare veți găsi și pe ultrabookuri deoarece deoarece acele tipuri de laptopuri au baterii mai mici (deoarece sunt mai subțiri). Ecranul HD are o diagonală de 11.6 inci deci e vorba de un mini laptop dar nu și de un netbook.

Restul configurației cuprinde o memorie de 4GB, un hard de 500GB, placă video Intel și o mulțime de dotări. Printre acele dotări am observat și câteva dotări sepciale: bluetooth, USB 3.0 și baterie de 2 celule. Autonomia e cea obișnuită deoarece are un procesor cu consum redus. E normal să nu aibă unitate DVD ori tastatură numerică, deaorece e destuld e mic. Dar sistemul de operare trebuie să fie pe 64 de biți în caz că vreți să-l reinstalați.
Sistem de operare:Microsoft Windows 8, 64 biti

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri:

Minusuri: nu e chiar ieftin pentru cât de mic e.

Concluzie

Acest Asus S200E-CT158H model e reușit dar nu oricine și l-ar putea permite. Mulți dintre voi ați opta pentru un laptop obișnuit cu ecran de cel puțin 15 inci iar configurația în acest buget cu siguranță va fi mai puternică. Seria din care face parte acesta e numită Vivobook iar modele similare sunt și cele X202.

Lasă un comentariu