Asus RoG GL503VD-ED032T, laptop gaming cu tastatură LED-backlit

Laptopul Asus RoG GL503VD-ED032T face parte cunoscuta seria Strix care e ceva mai accesibilă decât cea clasică. Se poate observa o construcție diferită la noua generație – 2,3 kg, dar în rest veți găsi cam aceleași dotări specifice (tastatură LED-backlit, sistem de răcire avansat, hardware performant). Îmi place cum arată seria GL503, iar dacă nu aveți idee cum arată, am pus prezentare video de la final care e una generală. Sunt și alte serii care poate v-ar interesa dacă vreți un ecran mai mare, o placă video diferită sau procesoare chiar mai avansate (AMD Ryzen).

Alături de acesta aveți nevoie de un router wireless de ultimă generație și un mouse de gaming (brandul nu are importanță, poate fi și Razer). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ca multe alte laptopuri premium și acesta are Windows 10 preinstalat, că și așa nu ați fi pus altă versiune. Componentele hardware ale acestui model sunt următoarele: i7-7700HQ Quad Core, 16GB RAM (pe două sloturi), HDD și GeForce GTX 1050. Autonomia nu poate fi prea mare cu o așa configurație, dar cam toate laptopuri de jocuri sta prost la acest capitol. Nu merită să mai așteptați o nouă generație de laptopuri pentru că va fi mult mai scumpă decât aceasta (modelele Coffee Lake sunt ceva mai costisitoare)

Laptopurile mai mari sau mai scumpe decât acesta, pot oferi 4 sloturi pentru memorie RAM, adică se poate pune chiar și 32GB. Mai multă memorie poate să vă ajute în jocurile cu hărți mari, dar puteți face și multitasking.

Păreri pro și contra

Un laptop atât de performant are și porturi diversificate – USB 3.1 tip C, mini DisplayPort, HDMI etc. Un astfel de laptop poate rula orice joc la detalii medii, ținând cont de rezoluție 1080p a ecranului.

Asus RoG GL503VD-ED032T e un gadget care poate fi folosit de orice doar că nu oricine și-l permite. Puteți să-l achiziționați în rate că doar reprezintă o investiție foarte bună și un laptop clasic trebuie schimbat mai des. Singurul minus ar fi hard discul de 5400 RPM, care l-aș înlocui cu unul mai performant sau cu un SSD.

Te-ar mai putea interesa