Asus N580VN-FY054, VivoBook Pro cu Kaby Lake

Asus N580VN-FY054 e un laptop al anului acesta dotat cu procesor de generație nouă – i7-7700HQ – precum și cu SSD de 128 de giga pentru accelerarea sarcinilor uzuale. E un laptop profesional pentru acasă sau la lucru și face parte din gama Vivobook Pro 15. Lucruri premium întâlnite la modelul de față sunt diverse și le voi enumera în rândurile ce urmează.

Laptopul N580 are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care arată superb și are o multitudine de facilități utile. Dacă vă interesează alte configurații atunci aici aveți alternative.


Avantaje

Modelul Asus N580VN-FY054 de față vine cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluție e FHD, iar pentru ca ochii să nu vă obosească are strat mat precum și Eye Care (filtru lumină albastră – blue light). Panelul (IPS) e unul de calitate superioară întrucât are unghiuri de vizualizare largi de 178 grade.
Pentru stocare se folosește de hard precum și de SSD. A doua componentă e pentru stocarea diverselor fișiere accesate zilnic precum sistem de operare sau programe.
Memoria e reprezentată de 8GB DDR4, iar dacă vreți să-i faceți upgrade atunci mai are un slot liber.
Pentru rularea sarincilor care au nevoie de procesare video acest laptop are o placă video GeForce MX150 care e succesorul modelului 940MX. E o placă video discretă pentru sarcini multimedia.
Pentru ergonomie acest model e dotat cu tastatură iluminată tip chiclet, ecran anti glare și altele.

Dezavantaje

Nu are un SSD de 256 sau 512 giga, iar iluminarea tastelor nu e de o altă culoare (portocaliu sau de preferat setabilă dintr-un utilitar). Cu cât capacitatea Solid State-ului e mai mare cu atât e mai rapid.
Mi-aș fi dorit să văd o placă video GTX în acest laptop… ceva de genul GTX 1050 precum N580VD-DM153.

Concluzii

Dacă sunteți interesați de un laptop gen desktop replacement, workstation sau profesinal atunci acest model ar fi recomandarea mea. Beneficiază de performanțe ok, iar portabiliatea e una ok (grație greutății de 2kg și a bateriei care ține circa 3-4 ore).

Te-ar mai putea interesa