Asus N56VZ-S4281D

Laptopul Asus N56VZ-S4281D e cel mai nou model din noua serie multimedia N56 care aduce componente hardware noi, ecran Full HD, un design nou și cântărește doar 2.7 kilograme. A durat ceva timp până s-a lansat și un astfel de model care se situează ca și performanțe undeva între un K56 și un RoG. Deci Asus oferă laptopuri pentru mai multe buzunare iar majoritatea modelelor sunt destul de accesibile deoarece vin cu Free DOS. Consider că un așa laptop e suficient de bun pentru jocuri dar nu vine cu cel mai grozav procesor, de aceea puteți juca jocuri și la rezoluții mai mici (HD+). N56VZ-S4281D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Subwooferul

Specificații tehnice

Procesorul e unul IvyBridge Core i5-3210M la 2.5 GHz și are o placă video integrată Intel HD 4000. Acesta e decentă pentru utilizare office și vizionat filme. Cât despre jocuri, aveți la dispoziție modelul GT 650M de 2GB care e decentă chiar dacă are un BUS de 128 de biți. Face față jocurilor mai noi sau mai vechi la rezoluție 1080p. Spun asta deoarece ecranul de 15.6 inci nu e unul obișnuit și oferă multe detalii datorită rezoluției mari.

Cât despre memorie, are 16GB de RAM și un hard de 750GB. Nu vine cu SSD integrat dar cred că și cel SATA e destul de bun în special dacă nu vă doriți pornire instantă a aplicaților și a sistemului de operare. Având în vedere că vine doar cu FreeDOS, vă recomand fie Windows 8 fie 7 dar să fie pe 64 de biți.

Această serie e cunoscută și pentru tehnologia de sunet SonicFocus, difuzoarele sale și subwooferul extern Bang & Olufsen ICEpower care e inclus în pachet. Spre deosebire de alte laptopuri, are bluetooth v4.0 și 4 porturi USB 3.0. Autonomia sa nu e grozavă atunci când vă jucați jocuri, însă în mod office veți avea la dispoziție peste 3 ore de funcționare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație decentă chiar și pentru gaming FullHD, hard de 7200RPM, tastatură iluminată, design elegant, răcire decentă (de aceea e mai gros decât alte laptopuri), ecran mat și sonorizare excelentă.

Minusuri: nu e așa de subțire ca și cele din seriile S56 și K56.

Concluzie

Acest Asus N56VZ-S4281D e unul dintre primele modele multimedia dar nu și ultimul, iar dacă nu vă place configurația sa, puteți alege un G46 sau puteți aștepta după un model cu Core i7. Însă, eu consider că e decent deoarece nu sunt un gamer înrăit și nu vreau să joc toate jocurile la detalii maxime și la rezoluție 1080p, că doar ecranul e de 15.6 inci. Jos am pus despachetarea unui model de laptop similar:

Te-ar mai putea interesa