Asus K95VJ-YZ067H, desktop replacement cu Windows 8

Asus K95VJ-YZ067H e unul dintre cele mai mari laptopuri de pe piață și care e cea mai bună alegere în cazul în care ezitați între un laptop și un desktop. Spun asta deoarece are un ecran de 18.4 inci FullHD, configurație pe măsură și suport pentru multă memorie RAM sau două harduri. Chiar și modele de 17 inci oferă suport pentru două harduri, dar nu orice producător oferă o astfel de caracteristică. E utilă dacă vreți un SSD sau un spațiu și mai mare, dar nu cred că veți avea nevoie de mai mult de 1TB. Bineînțeles un astfel de laptop, e destul de greu și nu e alegere ideală dacă vreți și portabilitate. oricum e mai ușor decât un desktop și nu ocupă mult spațiu. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și cred că trebuie neaparat să-ți iei un mouse Hama AM-100 pentru a utiliza laptopul mai eficient.

Poze

E disponibil în diverse configurații și culori, dar majoritatea sunt de tip multimedia și nu veți găsi un model office (fără placă NVIDIA).

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Ecranul de 18.4 inci (îți trebuie o geantă foarte mare gen Case Logic VNCI118 18) e iluminat cu tehnologie LED care oferă un plus de claritate imaginilor iar detaliile sunt impresionante datorită rezoluției mari.
Tip procesor Intel Core i5-3210M de 2.5 GHz e o alegere bună chiar dacă ecranul e FullHD. Atunci când jucați jocuri puteți seta rezoluția jocului la una HD sau HD+ deoarece ecranul nu e chiar așa de mare. Cu cei 8GB de RAM veți beneficia de un multitasking decent dar o puteți mări chiar și la 16GB deoarece are 4 sloturi. Cât despre spațiul de stocare, pot spune că e satisfăcător deoarece e vorba de un hard SATA de 1TB, deci aveți destul loc pentru filmele sau melodiile favorite.

Pe lângă palca video integrată Intel, are și o placă video NVIDIA GT 635M de 1GB. Chiar dacă nu are o memorie video de 2 GB, e foarte bună și se poate observa în clipul de jos. Are unitate DVD care nu e prea utile poate doar pentru reinstalarea sistemului de operare. Restul dotările devin utile ori de câte ori vizionați un film, conectați un periferic ori vreți să stați pe net (prin cablu LAN ori wireless).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: aduce Windows 8 preinstalat, bluetooth, ecran mare 1080p, suportă multă memorie RAM, puteți săi puneți pe lângă hardul SATA și un SSD, arată bine și porturile USB 3.0.
Minusuri: nu e chiar portabil iar o baterie de 8 celule era ideală.

Concluzie

Acest Asus K95VJ-YZ067H e o alegere inteligentă deoarece o diagonală mare e de folos atunci când aveți nevoie de un spațiu de lucru generos și puteți viziona filme 1080p fără probleme. Chiar și pentru cei care editează poate fi o alegere bună deoarece imaginea e clară și detaliată.

Te-ar mai putea interesa