Asus K75DE-TY068D

Acest laptop Asus K75DE-TY068D e unul de tip multimedia și spre deosebire de laptopurile cu Intel, acesta e mai ieftin. Bineînțeles viteza de procesare nu e aceeași ca și la procesoarele Intel mai performante, dar pe partea de grafică, e mult superioară o configurație AMD. Deci pentru cei ce vor mai mult de la un laptop și în același buget, acesta poate fi o alegere bună în special că are un A8 Quad Core. Designul e relativ același ca la restul modelelor din seria K75 și rezoluția e una HD+, că doar e un ecran ed 17 inci. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am pus niște poze cu acesta, dar și un clip cu despachetarea unui model similar, oricum arată identic cu altele doar culoarea de la interior diferă (unele sunt pe maro sau albastru).

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul rar întâlnit pe laptopuri deoarece producătorii preferă modele de la Intel, însă placa video Intel e sub cea AMD. Aici mă refer la cea integrată deoarece procesorul A8-4500M e unul APU. Acesta vine cu tehnologie Dual Graphics care permite ca placa video integrată să lucreze cu cea dedicată. În acest caz e vorba de 7670M de 1GB, care v-o recomand pentru gaming la detalii medii și maxime. Ecranul de 17 inci e bun pentru viziona filmelor 720p sau 480p, dar și pentru utilizarea de aplicații profesionale.

Capacitatea memoriei e de 4B cu posibilitate de upgrade la 8, iar cea a hardului e de 500GB. pe partea de dotări are: difuzoare stereo, tehnologie audio avansată, DVD, microfon, HDMI, WLAN etc. Deci e bine să aveți și un router wireless pentru a nu mai folosi portul LAN (pentru conectare la internet). Autonomia oferită de bateria sa e undeva la 3 ore și ceva, deci e foarte bună. Porturile video sunt utile atunci când doriți să vizionați filme pe un ecran mai mare. Jos pot fi vizionate performanțele acelei plăci video:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe decente în jocuri, raportul performanță/preț e bun, construcție robustă și sistem de răcire eficient.

Minusuri: nu are Windows 8 preinstalat.

Concluzie

Acest Asus K75DE-TY068D e o alegere bună iar sistemul de operare ideal pentru acesta e Windows 8 64 biți. Alternative la acesta sunt multe dar plăcile video nu se compară cu acesta. Am pus un clip cu despachetarea unui model identic:

Te-ar mai putea interesa