Asus K55VD-SX343D

Laptopul Asus K55VD-SX343D e unul foarte elegant deoarece vine cu suprafețe pe culoarea albă, tastatură chiclet neagră și ramă neagră. Îmi place foarte mult combinația de culori însă tot nu se poate compara cu un ultrabook care din păcate e puțin mai scump. Configurația sa e potrivită pentru cât costă iar memoria RAM poate fi mărită la 8GB. Alternative la acesta sunt multe și pentru un buget mai mare vă recomand un model din seria K56 care reprezintă noua generație de laptopuri. Acest K55VD-SX343D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Având în vedere că e pe alb, poate fi ușor confundat cu K56 sau S56 de la același producător. Însă, diferențele dintre acesta și seria superioară e grosimea laptopului. Astfel că K55 tinde spre un laptop obișnuit cu o grosime corespunzătoare.

Cam așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e bineînțeles unul nou din cunoscuta serie IvyBridge și e vorba de modelul i5-3210M de 2.5 GHz. Acesta are o placă video Intel HD 4000 care nu e cu mult mai diferită de cea anterioară. Rezoluția ecranului nu s-a modificat față de seria precedentă, rămânând tot una HD. Luminozitatea și contrastul sunt foarte bune deoarece are o protecție de tip glare (lucioasă). Memoria RAM care poate fi instalată pe acesta nu poate fi mai mare de 8GB iar dacă vă plac jocurile, nu văd de ce nu mai cumpărați încă 4GB.

Chiar dacă hardul nu e de 7500RPM, putem să ne mulțumim cu un spațiu de stocare mai mare – 750GB. Astfel putem stoca multe filme, jocuri și melodii pe el. GeForce 610M de 2 GB nu cea mai grozavă placă video dar e una dedicată cu BUS  de 64 de biți. Performanțele în jocuri depind și de restul componentelor hardware. Dotările multimedia sunt cele obișnuite, iar la capitolele porturi și conectivitate nu aduce caracteristici sau dotări speciale. Totuși, apreciez cele două porturi USB de tip 3.0 care devin utile atunci când folosiți o memorie sau hard cu aceeași interfață.

Prețul mai atractiv se datorează sistemului de operare – Free DOS, care îl puteți înlocui cu Windows 7 sau 8 pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomia sa e de 3-4 ore în mod office, configurație nouă, aspect plăcut pe alb și fiabilitate.

Minusuri: putea să vină măcar cu un GT 630M.

Concluzie

Acest Asus K55VD-SX343D e un model multimedia datorită plăcii video NVIDIA și care vă poate ajuta să treceți peste plictiseală. Ca să vă faceți o idee am pus un clip cu K56, însă cel de sus e mai gros iar capacul e alb.

Te-ar mai putea interesa