Asus K5130-RO001D, desktop PC ieftin cu Pentium

Asus K5130-RO001D e un sistem desktop accesibil pentru vine cu procesor Pentium și după cum bine știți nu e la fel de performant precum unul Core i. Îmi place designul carcasei și nu e vorba de una de dimensiuni reduse, astfel că nu poate fi transportată ușor. Apreciez desktopurile Asus și pentru fiabilitatea lor, adică se folosesc componente de calitate și nu există incompatibilități. Acesta nu e singurul K5130, deci există alternative cu configurații diferită și chiar mai puternice. Nu e genul de PC care îl puteți upgradata prea mult deoarece sursa limitează astfel de upgrade-uri.

Alternative pot fi desktopuri și de la alte branduri dacă căutați ceva accesibil (Serioux oferă mult mai multe configurații chiar și multimedia). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Procesorul Pentium G2030 de 3GHz nu e unul foarte nou dar care poate concura cu multe procesoare performante de la AMD. Doar că Intel oferă soluții cu viteză de procesare mare, iar AMD oferă soluții multimedia accesibile (mă refer la cele APU). Generația a 3-a nu diferă cu mult față de a 4-a și invers. Deci puteți face o alegere bună și cu acesta iar pentru performanțe grafice se poate alege o placă video dedicată cu consum mic.

Puteți face mici îmbunătățiri (se pot instala ceva mai multe componente) cum ar fi: SSD, memorie RAM, placă grafică suplimentară etc. Memoria de 4 GB e una de tip Single Channel, deci se mai poate pune o memorie similară alături fără nici o problemă. Un hard de 500GB e bun dacă vă place să stocați multe fișiere.

Are doar FreeDOS, de aceea e nevoie să alegeți un sistem de operare Windows, iar o soluție bună e  8.1. Conținutul pachetului e bun adică producătorul oferă atât mouse cât și tastatură. Dotările acestui desktop sunt următoarele: cititor de carduri, porturi USB 2.0, VGA, PS2, porturi USB 3.0 etc.

Plusuri: configurație decentă pentru utilizatori cu pretenții mici, prețul atractiv (în special că nu are Windows), fiabilitatea și designul carcasei.
Minusuri: nu prea are.

Asus K5130-RO001D e un desktop care poate fi folosit aproape pentru orice, mai puțin jocuri. E o soluție bună pentru acasă dar care poate fi bun și la locul de l=muncă datorită fiabilității sale.

Lasă un comentariu