Asus CG8270

Sistemul desktop Asus CG8270 e unul din segmentul multimedia cu capabilități de gaming datorită plăcii video GTX 670. Are un design neobișnuit față de alte desktopuri și evident mă refer la carcasa sa. Din lateral se observă că are o formă puțin înclinată iar partea frontală îi dă un plus de eleganță datorită finisajului. Chiar dacă aparent nu pare să vină cu cititor de carduri și unitate DVD, acestea sunt acoperite de două capace care se rabatează. Configurația sa cuprinde un procesor Core i5 Ivy Bridge, 12GB, SSD și GTX670 cu memorie de 2GB. Cât despre preț, e cam piperat dar cu siguranță nu veți regreta alegere făcută. CG8270 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Card reader

Specificații tehnice

Procesorul acestui CG8270 e unul destul de nou și nu se găsește pe multe desktopuri – Intel Core i5-3570. Alături de acesta aveți la dispoziție și o placă de bază Intel H77 cu sunet integrat, rețea integrată și diverse porturi. Pe acesta găsim 12GB de memorie la o frecvență de 1600 MHz, deci multitaskingul e unul perfect chiar și când vă jucați un joc. Aplicațiile dar și sistemul de operare vor porni instantaneu cu ajutorul SSD-ului. Deci vă recomand să instalați Windowsul pe SDD și nu pe hardul SATA. Cel hardul de 2TB puteți stoca melodiile, filmele și aplicațiile preferate.

Placa video GTX 670 e un model nou și care îl recomand pentru cele mai noi apariții din lumea jocurilor. Restul dotărilor sunt: unitate DVD, card readerul, sursa de 400W; iar la capitolul porturi nu duce lipsă de nimic. Are chiar și 8 ieșiri audio, USBuri 3.0, HDMI, LAN etc. Jos am pus un clip cu performanțele grafice ale plăcii GTX 670 și cu siguranță veți putea juca jocul preferat la detalii maxime și rezoluție mare:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ieșiri audio pentru sistem audio 3D sau 5.1, configurație foarte bună pentru gaming Full HD, are cele mai utile ieșiri video și SSD.

Minusuri: preț cam piperat.

Concluzie

Acest Asus CG8270 e ceva mia performant decât restul modelelor oferite de acest producător dar nu e vorba de unul din seria Republic of Gamers. Dar configurația sa e decentă chiar și pentru un gamer înrăit. Bineînțeles, dacă alegeți un astfel de PC, ar fi ideal să optați pentru un monitor de cel puțin 24 de inci iar brandul nu are mare importanță ci doar caracteristicile sale.

Te-ar mai putea interesa