Asus A542UA-DM570T, laptop office cu i5-8250U și Windows

Laptopul Asus A542UA-DM570T e unul dintre multe model office care oferă un scor de performanță superior. Procesorul e cea mai importantă componentă și e bine că aibă cât mai multe nuclee. Bineînțeles, discutăm de o generație destul de nouă cu un hardware actualizat care impresionează. Lăsând la o parte acest capitol, veți observa că arată exact ca și seria X542, doar că e pe gri. Lateral sunt poziționate toate porturile sale și îmi place că producătorul a ales să le pună pe stânga. În dreapta e unitatea optică și un USB, dar nu cred că-l veți folosi pentru că nu e foarte rapid.

Acesta e mult mai accesibil decât altele pentru că nu are placă video dedicată și un SSD, însă procesorul i5-8250U chiar e performant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noul Core i5 Kaby Lake R e la fel de performant ca și cel de gaming din generația anterioară, pentru că are acele două nuclee suplimentare. Placa video nu s-a schimbat mult pentru că sunt relativ aceleași caracteristici și doar una dedicată vă poate ajuta dacă vreți să rulați jocuri 3D. În rest, nu aveți nevoie de această componentă care poate reduce destul de mult autonomia laptopului.

Laptopurile suportă foarte multă memorie RAM, dar voi nu trebuie să puneți maximul pentru că 8GB e mai mult decât suficient. Puteți să vă gândiți pe viitor la această mică îmbunătățire dacă considerați că vă va ajuta.

Păreri pro și contra

Prețul e corect dacă luăm în calcul că are un sistem de operare licențiat, cel mai nou procesor Intel Core i5, un ecran Full HD și un hard disc generos. Dotările unei astfel de serii sunt destul de numeroase și nu putem spune că îi lipsește ceva, însă unele sunt chiar în plus (unitatea optică, de exemplu). Poate fi folosit ca media player, adică puteți rula filme și să le vedeți pe un televizor dacă folosiți un cablu HDMI.

Asus A542UA-DM570T nu are o greutate redusă ca alte serii și cred că puteau lua în calcul o carcasă ceva mai compactă. Laptopul arată foarte bine pe gri și tastatura sa e bine evidențiată.

Te-ar mai putea interesa