Asus A541NA-GO469, laptop cu Intel Celeron Quad-Core

Acest laptop Asus A541NA-GO469 e un laptop accesibil care trebuie luat în considerare deoarece nu are un procesor Dual Core N3350, ci un N3450 Quad Core. Cu alte cuvinte, performanțele procesorului sunt mult mai mari decât cele ale modelului anterior. Chiar și Intel Pentium Quad Core poate fi o alegere inspirată pentru că nu e foarte scump, dar și restul componentelor sunt foarte importante. Îmi place acest model că e pe o culoare diferită – argintiu, majoritatea laptopurilor sunt pe maro. 

Laptopurile au devenit tot mai atractive și poate că nici nu vă doriți ceva mai performant deoarece îl veți folosi doar pentru navigare web și filme. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt destul de performante pentru taskuri zilnice și doar jocurile ori aplicațiile profesionale cer configurații diferite. Există laptopuri cu procesoare mai scumpe și cu SSDuri, dacă vreți ca totul să pornească instant. Majoritatea laptopurilor de pe piață au un ecran HD, dar modelele FullHD sunt tot mai populare.

Procesoarele au plăci video integrate care pot fi utile atunci când laptopul nu are placă video dedicată. Multitaskingul e bun cu o memorie RAM de 4GB, iar eu aș pune Windows 10 pe acesta și nu altă versiune mai veche (datorită driverelor oferite). În rest, laptopul ofer un număr generos de porturi care sunt poziționate pe partea stângă (în caz că folosiți un mouse).

Păreri pro și contra

E vorba de un model office care are un preț foarte bun și e un best buy. Dacă vreți o viteză de procesare mai mare, optați pentru un laptop cu Intel Core i3 care costă cu câteva sute de lei mai mult. Poate că nici nu-l vreți pentru voi, poate vreți să-l faceți cadou copiilor sau persoanei iubite. E prezent și cel mai popular port USB care va înlocui versiunile anterioare – tip C.

Asus A541NA-GO469 e unul dintre cele mai ieftine laptopuri oferite de acest brand și nu cred că ar trebui să alegeți un model cu ecran mai mic. Depinde și cât de mult vă interesează portabilitatea sa.

Te-ar mai putea interesa