Asus A540MA-GO354, laptop cu Intel Celeron N4000

Laptopul Asus A540MA-GO354 e recomandarea mea pentru cei care nu vor componente scumpe pe laptop și vor să se mențină într-un anumit buget. Cu alte cuvinte, variantele cu Intel Pentium și Intel Celeron sunt singura soluție, dar să nu neglijăm nici pe cele cu Core i3. Varianta de jos e una interesantă și chiar dacă nu excelează la toate capitolele, va oferi exact ce aveți nevoie. Sunt puține branduri care oferă gadgeturi atât de elegante și bine dotate în cest buget.

Arată la fel ca și seria X doar că acesta oferă niște dotări mai bune și una dintre ele e tehnologia wireless WiFi ac 2×2, care e ideală pentru cei care au un router Dual Band. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă are doar două nuclee, performanțele acestui procesor Intel sunt de lăudat, în special dacă îl comparăm cu generații mai vechi. Acesta are o placă video proprie care poate reda conținut HD pe ecranul laptopului sau pe unul exterior. Veți vedea că are o memorie RAM cu consum mai mic de energie pentru ca voi să vă bucurați de o autonomie generoasă, în caz că nu-l veți folosi ca desktop replacement.

Acesta e mult peste un desktop vechi însă depinde și cât de vechi, dar e cert, aveți nevoie de un mouse pentru un plus de productivitate.

Păreri pro și contra

Arată bine pe acel maro pentru că negrul era prea clasic și așa e evidențiată mai bine tastatura sa. Spre deosebire de concurență, construcția sa e mai ușoară pentru că are numai 1.9 kg. Conectivitatea e un punct forte al unui laptop din gama nouă și se vede pe lateral că avem porturi suficiente și rapide, pentru a transfera rapid date aveți nevoie de un stick USB cu interfață 3.0. Ieșirea HDMI e prezentă și laptopurile care au doar placa video Intel, astfel că devine un bun media player portabil.

Asus A540MA-GO354 are un preț atractiv pentru că are Endless OS instalat, însă producătorul recomandă Windows 10. O configurație atât de nouă cere un sistem de operare cât mai nou.

Te-ar mai putea interesa