Asus A505ZA-BR262, laptop portabil cu Ryzen 3 și M.2

Când spun portabil, mă refer la o greutate foarte redusă – 1.68 kg. Asus A505ZA-BR262 are un ecran de 15.6 inci ca multe alte laptopuri, doar că e un NanoEdge HD. Poate că nu are cea mai mare rezoluție, însă are o configurație office foarte bună cu cel mai bun mediu de stocare (SSD M.2). Acesta are dimensiuni mai reduse, astfel construcția laptopului scade și nu vom mai vedea dotări cum sunt unitate optică sau tastatura numerică. Laptopul arată foarte bine și chiar dacă nu e realizat din aluminiu, e un gadget elegant și care va impresiona.

Din poze se observă că raportul ecran/carcasă e mai mare, astfel că laptopul a scăzut în dimensiuni. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Discutăm de noul Ryzen 3 2200U care are specificații tehnice foarte bune, iar pentru necunoscători e echivalentul unui Core i3. Memoria RAM a unui laptop ca acesta poate fi upgradată la cel mult 16GB pentru că au apărut plăcuțele mult mai mari. Nu aș investi foarte mult într-un laptop office pentru că nu-i măriți prea mult performanțele, iar voi nu aveți nevoie de mai mult de 8GB.

Conținutul video e redat de placa video Vega 3 care e ceva mai performantă decât cea integrată de la Intel. Dacă conectați un televizor, veți putea viziona conținut video de calitate pe un ecran mult mai mare. Nu aș instala decât sistemul de operare Windows 10 prin intermediul portului USB 3.0.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu e foarte scump, el impresionează la capitolele conectivitate, tehnologii fără fir, performanțe office și design. Poate că nu aveți chiar cel mai grozav ecran, însă pentru ce va fi folosit, cred că e mai mult decât suficient. E echipat cu o placă de rețea foarte bună pentru ca voi să puteți descărca conținut la viteză cât mai mare. Vă oferă posibilitatea instalării unul HDD în caz că vreți să stocați multe pe el, pentru că pe SSD veți instala sistemul de operare Windows 10 și aplicațiile sale.

Asus A505ZA-BR262 e unul dintre laptopurile mele preferate, dar ar fi ideală și o variantă cu Ryzen 5 pentru cei care vor un Quad Core.

Te-ar mai putea interesa